Ο Dior μέσα από τις αιθέριες φωτογραφίες του Ροβέρσι



Σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη φωτογράφιση καμπάνιας για τον Dior, ο φωτογράφος μόδας Πάολο Ροβέρσι δημοσιεύει το πρώτο του βιβλίο με εικόνες του παρισινού οίκου.

Στις σελίδες της πολυτελούς έκδοσης «Dior Images: Paolo Roversi» φιλοξενούνται φωτογραφίες σχεδίων του οίκου Dior με διευθυντές δημιουργικού τους Yves Saint Laurent, John Galliano, Raf Simons και Maria Grazia Chiuri.

Πρωτότυπα σχέδια του Christian Dior και των δύο επόμενων διευθυντών δημιουργικού του οίκου, των Yves Saint Laurent και Marc Bohan, σε μία επιλογή εικόνων από φωτογράφιση που έγινε για το βιβλίο υπό τις οδηγίες της φίλης του φωτογράφου, στυλίστριας Γκρέις Κόντινγκτον περιλαμβάνονται επίσης στην έκδοση που κυκλοφόρησε από την Rizzoli Publishers.


Προτού γίνει ένας από τους πιο φημισμένους φωτογράφους μόδας και ο φωτογράφος της Rihanna για το εξώφυλλο και την καμπάνια του άλμπουμ της ANTI, ο Ρόβερσι αφιέρωσε δεκαετίες, τελειοποιώντας το σκούρο, ονειρικό, φωτογραφικό στυλ του. Ως έφηβος, δημιουργούσε φωτογραφίες σε ένα σκοτεινό θάλαμο που έφτιαξε ο ίδιος. Αργότερα ασχολήθηκε με το φωτορεπορτάζ και τελικά συνέθεσε ένα portfolio πορτρέτων αφού άνοιξε το δικό του στούντιο το 1970.


Το 1973, μια απροσδόκητη συνάντηση με τον Peter Knapp -τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του περιοδικού Elle- οδήγησε τον Ροβέρσι στο Παρίσι, όπου συνεργάστηκε με κάποιους από τους πιο αξιόλογους σχεδιαστές μόδας πολυτελών οίκων γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Προσλήφθηκε από τον Comme des Garons, τον Yohji Yamamoto και τον Romeo Gigli και εξέφρασε τη δημιουργική του ελευθερία στη φωτογράφηση των καταλόγων τους.





Σχόλια