Στίβεν Χόκινγκ: Το ανθρώπινο είδος για να επιζήσει θα πρέπει να φύγει από τη Γη


Η ανθρωπότητα θα καταστρέψει τον πλανήτη μας μετατρέποντας τον σε μια φλεγόμενη σφαίρα μέσα στα επόμενα 600 χρόνια, εκτίμησε ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ μιλώντας σε συνέδριο τεχνολογίας στο Πεκίνο.


Οπως είπε οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε αυτή την καταστροφή, θα είναι η αύξηση του πληθυσμού σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες. 

Μετά τη δυσοίωνη πρόβλεψη του για το μέλλον του ανθρώπινου είδους αλλά και τη Γη,  η πρότασή του επιστήμονα ήταν οι άνθρωποι να βρουν άλλα άστρα να κατοικήσουν προκειμένου να αποφύγουν αυτή την εξέλιξη, όπως το αστρικό σύστημα του Άλφα Κενταύρου.

Ο ίδιος κάλεσε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν σχέδια που θα μπορούσαν κάποια στιγμή να καταλήξουν σε πτήσεις προς το εν λόγω σύστημα.

Ο Χόκινγκ έχει στο παρελθόν υποστηρίξει το σχέδιο Breakthrough Starshot που προβλέπει ότι στα επόμενα 20 χρόνια θα μπορούσε να σταλεί ένα μικρό σκάφος στον αστερισμό του Άλφα Κενταύρου.

«Το συγκεκριμένο σκάφος θα μπορούσε να ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός και έτσι να φτάσει στον Άρη σε λιγότερη από μια ώρα, σε ημέρες στον Πλούτωνα και σε λιγότερο από 20 χρόνια στον Άλφα Κένταυρο» υποστηρίζει ο Χοκινγκ.

Το σύστημα του Άλφα Κενταύρου βρίσκεται 4,37 έτη φωτός από τη Γη και με τη σημερινή τεχνολογία θα απαιτούνταν 30.000 χρόνια για να φτάσει εκεί ένα σκάφος από τον πλανήτη μας.




Σχόλια