Πως θα κάψεις επιπλέον θερμίδες χωρίς γυμναστήριο


Θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα χωρίς να προσπαθήσεις πολύ; Υπάρχουν τρόποι και το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται καν να πας στο γυμναστήριο.

Εντάξει, όλοι το ξέρουμε πως με την γυμναστική καίμε περισσότερες θερμίδες και έτσι μπορούμε να χάσουμε κιλά. Υπάρχουν όμως κι άλλα τρόποι, πιο ξεκούραστοι, που μπορεί ο οργανισμός μας να κάψει θερμίδες και μάλιστα τουλάχιστον 100 παραπάνω κάθε μέρα.


Πως καίμε λοιπόν θερμίδες γρήγορα; Το μόνο που αρκεί είναι να υιοθετήσεις μερικές επιστημονικά αποδεδειγμένες αλλαγές και θα δεις πολύ σύντομα τη διαφορά στο σώμα σου.


1. Μείνε απασχολημένη στη κουζίνα για μισή ώρα


Σταμάτα να παραγγέλνεις φαγητό απ΄ έξω τις μέρες που είσαι πολύ κουρασμένη και προσπάθησε να μείνεις απασχολημένη στη κουζίνα σου για τουλάχιστον μισή ώρα. Μπορεί να βαριέσαι να μαγειρεύεις κάθε μέρα, αν όμως περάσεις μισή ώρα όρθια μαγειρέυοντας και μετά καθαρίζοντας την κουζίνα, θα κάψεις 100 περισσότερες θερμίδες.


2. Kάνε μια βόλτα στα μαγαζιά


Τι πιο ωραίο πράγμα για μια γυναίκα από το να κάνει βόλτα στα μαγαζιά. Χωρίς να έχουμε πρόθεση να σε ρίξουμε στη βαριά υπερκατανάλωση, να σου πούμε ότι όσα περισσότερα αγοράζεις και όσες περισσότερες σακούλες κουβαλάς, τόσες περισσότερες θερμίδες χάνεις. Σύμφωνα με το διατροφικό τμήμα του πανεπιστημίου της Χαβάης, το περπάτημα από μαγαζί σε μαγαζί (με ταχύτητα περίπου 2 χλμ/ώρα), μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 200 θερμίδων (οκ, και κάποιων ευρώ) για ένα άτομο που ζυγίζει 68 κιλά.


3. Ζεστό μπάνιο


Τι καλύτερο από ένα ζεστό μπάνιο μετά από μια δύσκολη μέρα. Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Leicester βρήκε πως μία απολαυστική ώρα στη μπανιέρα, με νερό περίπου στους 40 βαθμούς, αυξάνει κατά 80% τις καύσεις, με αποτέλεσμα να καις 126 θερμίδες παραπάνω.


4. Πράσινο τσάι


Τα στοιχεία είναι ακόμα ελλιπή σε αυτόν τον τομέα, αλλά πιστεύεται ότι οι κατεχίνες που βρίσκονται στο τσάι, ειδικά στο πράσινο τσάι, δημιουργούν θερμογένεση, την παραγωγή θερμότητας στο σώμα που σχετίζεται με την καύση θερμίδων. Σύμφωνα με μελέτες το πράσινο τσάι αυξάνει το βασικό μεταβολισμό κατά 4% (περίπου 80 με 105 θερμίδες τη μέρα). Για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα προσπάθησε να πίνεις τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι τη μέρα.


5. Υπνος


Ναι, χάνεις θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάσαι. Κατά τη διάρκεια του ύπνου και όσο εσύ ονειρεύεσαι, το σώμα σου αναγεννά κύτταρα, αναπλάθει ιστούς, καθαρίζει από τις τοξίνες. Ενας οχτάωρος ύπνος σημαίνει έως και 500 θερμίδες ενώ αν είστε φαν της μεσημεριανής ή απογευματινής σιέστας πάλι κερδισμένη βγαίνετε, αφού ένας άνθρωπος που ζυγίζει 85 κιλά καίει 28 θερμίδες ανά μισή ώρα ύπνου. Αυτό θα πει «όνειρα γλυκά».


6. Διάβασμα


Αν καθίσεις στον καναπέ ή στο γραφείο σου και διαβάσεις για μία ώρα μπορείς να κάψεις περίπου 100 θερμίδες.


7. Να μην κάθεσαι πολύ στην καρέκλα


Μελέτες έχουν δείξει πως οι νευρικοί άνθρωποι που κινούνται πολύ συχνά καίνει περισσότερες θερμίδες. Μάλιστα τείνουν να κάθονται λιγότερο από τους υπόλοιπους κατά 150 λεπτά μέσα στη μέρα! Ολη αυτή η κίνηση μπορεί να κάψει έως και 350 επιπλέον θερμίδες τη μέρα. Την επόμενη φορά που θα θέλεις να πάρεις το ασανσέρ, καλό είναι να δοκιμάσεις τις σκάλες.







Σχόλια