Χιλιάδες καρναβαλιστές πλημμύρισαν την Πάτρα - Φαντασία και κέφι στην «ποδαράτη» (Φωτο)



Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το τέλος του Καρναβαλιού της Πάτρας με την παρέλαση της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι, σημείο αποκορύφωσης του θεσμού, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές.
Και το βράδυ της Κυριακής, στις 21.00 στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, θα εξελιχθεί η τελευταία πράξη του θεσμού, με τον βασιλιά Καρνάβαλο να παραδίδεται στην πυρά. 
Mετά τα πυροτεχνήματα, θα ακολουθήσει η Maizie Williams, μαζί με τους «νέους» Boney M για να ερμηνεύσουν γνωστά και αγαπημένα ντίσκο κομμάτια.

Το βράδυ του Σαββάτου, περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές συμμετείχαν στη νυχτερινή «ποδαράτη» παρέλαση, σκορπίζοντας κέφι και χρώμα σε ολόκληρη την πόλη.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30 και στην κορυφή βρισκόταν ο βασιλιάς καρνάβαλος. Ακολουθούσαν το άρμα της βασίλισσας και τα υπόλοιπα καρναβαλικά άρματα του δήμου Πατρέων.

Τη σκυτάλη πήραν τα μέλη των 126 πληρωμάτων. Πολύχρωμες και πρωτότυπες στολές που χαρακτηρίζονται από φαντασία, ανατροπή και ευρηματικότητα, αντλούν τα θέματά τους τόσο από την πολιτική, όσο και από την καθημερινότητα.

Οι καρναβαλιστές, με τους δικούς τους φωτισμούς στις στολές και τα καπέλα τους, χάρισαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου, όπως και η πλατεία Γεωργίου κατακλύστηκαν από κόσμο που συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Δείτε τις φωτογραφίες του Μενέλαου Μιχαλάτου για το pelop.gr













Σχόλια