Τι πρέπει να κάνετε πριν τον ύπνο


Σε έναν τέλειο κόσμο, υπάρχει πάντα ο χρόνος για τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς μας. Επειδή τα πράγματα για τη σύγχρονη γυναίκα είναι πολύ πιο πιεστικά, μπορείτε να δώσετε στο πρόσωπό σας όλη τη φροντίδα που χρειάζεται σε τέσσερις κινήσεις.
Βήμα 1: Βούρτσισμα
Το τελευταίο πράγμα που κάνετε πριν πάτε για ύπνο είναι να βουτσίσετε τα δόντια σας, σωστά; Σκεφτείτε όμως αυτό. Ο αφρός της οδοντοκρεμας γύρω από το στόμα σας θα απομακρύνει τα προϊόντα που έχετε βάλει. Είναι επομένως προτιμότερο πρώτα να πλένετε τα δόντια σας και μετά να περνάτε στη φροντίδα του προσώπου σας.

Βήμα 2: Καθαρισμός
Το να πλύνετε το πρόσωπό σας πριν να πέσετε για ύπνο, δεν χωράει διαπραγμάτευση. Σε κανέναν δεν αρέσει φαντάζομαι να αφήνει τους πόρους του κλειστούς από βρωμιά και λιπαρότητα. Προσέξτε πώς θα πλύνετε την επιδερμίδα σας. Τρίψτε με τις άκρες των δακτύλων σας ή με ένα πολύ μαλακό πανί.

Βήμα 3: Αντιγήρανση
Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, είναι ώρα να του δώσετε την αντιγηραντική φροντίδα που έχει ανάγκη, βάζοντας π.χ. την κρέμα ματιών σας. Σιγουρευτείτε μόνο ότι η επιδερμίδα σας είναι τελείως στεγνή πριν εφαρμόσετε το προϊόν. Αν το δέρμα σας είναι υγρό, αυξάνεται η απορρόφηση του προϊόντος και άρα οι πιθανότητες ερεθισμού της επιδερμίδας.
Αν δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε γιατί καταπολεμούν τις λεπτές γραμμές και βοηθούν με τις δυσχρωμίες- κάντε το όμως σταδιακά. Η επιδερμίδα σας πρέπει να συνηθίσει τη χρήση της ρετινόλης, επομένως αρχικά χρησιμοποιήστε τα μέρα παρά μέρα και μετά καθημερινά.
Αν υπάρχει περίσσεια κρέμας ματιών γύρω από τα μάτια σας, πάρτε την και απλώστε την με κυκλικές κινήσεις γύρω από το στόμα- η επιδρρμίδα γύρω από τα χείλη είναι υπερευαίσθητη και η δομή της είναι παρόμοια με την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια.

Βήμα 4: Ενυδάτωση
Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε μία ενυδατική κρέμα νύχτας υψηλής ποιότητας, που θα ενισχύσει την κυτταρική επιδιόρθωση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ψάξτε για μια κρέμα νύχτας που να περιέχει αντιοξειδωτικά (που να καταπολεμά την περιβαλλοντική ζημιά) και ceramides ή υαλουρονικό οξύ.

Πηγή-sto giatro.gr


Σχόλια