Oι γυναίκες πλέον προτιμούν νεότερους άντρες

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Insee που έγινε στη Γαλλία, η εποχή που ο άντρας ήταν συστηματικά ο μεγαλύτερος μέσα στο ζευγάρι πέρασε οριστικά.
Σύμφωνα με την έρευνα, σε ένα ζευγάρι στα επτά, ο κύριος είναι νεότερος από την κυρία. Και η τάση όλο και εξαπλώνεται.


Μήπως οι γαλλίδες έγιναν cougars; Αυτό διερωτώνται σήμερα τα γαλλικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την έρευνα της Insee, το 13,9% των γυναικών από 30-59 ετών το 2012 ζούσαν σε ζευγάρι όπου ο σύντροφος ήταν νεότερος.
«Τα 6 ζευγάρια στα 10, το 2012 έχουν νεότερο άντρα. Δεν πρόκειται για μεγάλο ποσοστό, αλλά η τάση δείχνει όλο και πιο συχνή» δήλωσε η Marie Reynaud, υπεύθυνη κοινωνικών ερευνών στην εταιρεία Insee.


Με αφορμή την έρευνα, ο 33χρονος Ζουλιέν μίλησε στην εφημερίδα Le Parisien. Βρίσκεται σε σχέση με την Λοράνς, μια επιτυχημένη δημόσια υπάλληλο, 13 χρόνια μεγαλύτερή του.
«Άλλοτε ήταν εκτός λογικής να βγαίνουν οι άντρες με μεγαλύτερες γυναίκες. Αλλά με τα χρόνια οι γυναίκες απελευθερώθηκαν από τα κοινωνικά ταμπού. Σήμερα κάνουν ό,τι θέλουν τη ζωή τους και αυτό τους προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες να συναντήσουν κάποιον», λέει ο Ζουλιέν, επιτυχημένος επιχειρηματίας στο Παρίσι ο ίδιος.
Η ηλικία της φίλης του Λοράνς δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για εκείνον. «Αρκετά νωρίς προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα παιδί in vitro, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ετσι περάσαμε σε άλλα πράγματα», δηλώνει ο Ζουλιέν. «Για μένα η ζωή δεν σταματάει σε αυτά. Και με τη δουλειά που κάνω, ειλικρινά, θα έπληττα με κάποια νεότερη γυναίκα 30άρα».

Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι μη υπερ-πτυχιούχοι επιλέγουν ευκολότερα μεγαλύτερες γυναίκες. Μόνο το 49,6% των διπλωματούχων ανδρών επιλέγουν πιο ηλικιωμένες παρτενέρ, ενώ το 62,1% των μη διπλωματούχων τις προτιμούν. Οι γυναίκες δεν εξαρτούν τον έρωτα από τα πτυχία: ανεξαρτήτως διπλώματος ή μη δίνουν την καρδιά τους σε έναν νεότερο άνδρα, αν τον επιλέξουν.


Η ίδια έρευνα αποδεικνύει ότι όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες τόσο επιλέγουν νεότερους συντρόφους: Στα 32 χρόνια μόνο 1 γυναίκα στις 10 έχει νεότερο σύντροφο, ενώ ως τα 92 είναι 1 στις 2. «Οσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι, τόσο τα ζευγάρια ξαναγίνονται γιατί χάθηκε ο ένας από τους δύο συντρόφους», αναλύει η υπεύθυνη της έρευνας.


Σχόλια