Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα «χαρίζει» περισσότερο σεξ


Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Guelph και το Πανεπιστήμιο Nipissing δείχνει ότι οι άνθρωποι που έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά τους κάνουν περισσότερο σεξ από ό,τι όσοι δεν το διαθέτουν.
Ερευνητές από τον Καναδά διεξήγαγαν δύο μελέτες, προκειμένου να διαπιστώσουν πως ο αλτρουισμός επηρεάζει την ελκυστικότητα ενός ατόμου.
Στην πρώτη μελέτη (αυτοαναφοράς) συμμετείχαν άτομα ηλικίας 18 έως 33 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 21.
Οι εθελοντές κλήθηκαν να περιγράψουν την αλτρουιστική συμπεριφορά τους, όπως το πόσο συχνά δωρίζουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή βοηθούν ξένους να βγάλουν το αυτοκίνητό τους από το χιόνι.
Όσοι είχαν πιο αλτρουιστική συμπεριφορά ανέφεραν περισσότερους σταθερούς συντρόφους, περισσότερους περιστασιακούς σεξουαλικούς συντρόφους, ακόμη και περισσότερο σεξ μέσα στις σχέσεις τους.
Προκειμένου να τεκμηριώσουν τα ευρήματά τους και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι ερωτηθέντες να μην ήταν πραγματικά τόσο ανιδιοτελείς, απλά να πίστευαν ότι έτσι είναι, προχώρησαν σε μία δεύτερη μελέτη (συμπεριφορική δοκιμή), στην οποία συμμετείχαν άτομα ηλικίας 18- 47 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 20.
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν ότι, για τη συμμετοχή τους στη μελέτη, το όνομά τους θα λάβει μέρος σε κλήρωση για $ 100. Στο τέλος της έρευνας, οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να κρατήσουν τα χρήματα ή να δωρίσουν το σύνολο ή μέρος αυτών σε κάποιο αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα.
«Και αυτή τη φορά, τα άτομα που ήταν πραγματικά πρόθυμα να δωρίσουν είχαν αναφέρει πιο σεξουαλική συμπεριφορά, περισσότερους περιστασιακούς σεξουαλικούς συντρόφους, και για τους άνδρες, περισσότερες σταθερές συντρόφους», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Steven Arnocky.
Σύμφωνα με την Pat Barclay, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Guelph, η οποία βοήθησε στο σχεδιασμό της δεύτερης μελέτης, υπάρχουν πολύ καλοί θεωρητικοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν έναν γενναιόδωρο σύντροφο και όχι κάποιον μικρόψυχο και τσιγκούνη.
Ωστόσο, τόσο η Barclay όσο και ο Arnocky συμφώνησαν ότι, παρόλο που από τις μελέτες προέκυψαν ενδιαφέροντα ευρήματα, δεν μπόρεσε να αποδειχθεί η σχέση αιτίας αποτελέσματος.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση BritishJournal of Psychology.

Πηγή - stogiatro.gr


Σχόλια