Σεξ: Πόσες φορές τον μήνα φέρνει την ευτυχία


Τα δύο πρώτα χρόνια μιας σχέσης συνήθως θεωρείται ότι είναι τα πιο "συναρπαστικά" όσον αφορά την σεξουαλική ικανοποίηση και συχνότητα και ποικιλία της σεξουαλικής επαφής.
Όσον αφορά το σεξ, μετά από αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα M. Gary Neuman, τα ζευγάρια πρέπει να "εργαστούν σκληρότερα" για να διατηρήσουν αυτό το αρχικό επίπεδο οικειότητας και ενθουσιασμού.
Ο Neuman διεξήγαγε μια έρευνα σε δείγμα 400 γυναικών που ήταν παντρεμένες. Κάποιες από αυτές είχαν έναν "ευτυχισμένο γάμο" και άλλες όχι. Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιορίσει πόσο συχνά συνευρίσκονται σεξουαλικά τα ευτυχισμένα ζευγάρια σε μηνιαία βάση.
Διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ΔΕΝ είναι ευτυχισμένες στον γάμο τους κάνουν σεξ 3-4 φορές τον μήνα, ενώ οι γυναίκες που ΕΙΝΑΙ ευτυχισμένες στον γάμο τους 11 φορές/μήνα κατά μέσο όρο.
Σύμφωνα με τον Neuman, η "ρουτίνα" ενός ζευγαριού που εμπλέκει στοιχεία όπως τα χρέη, τα δάνεια, η ανατροφή των παιδιών, η κούραση και ο ύπνος, είναι εκείνα που καταστρέφουν την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των συζύγων.

Πηγή - iatropedia.gr


Σχόλια