8 έξυπνες χρήσεις της βαζελίνης


Η βαζελίνη δεν λείπει από κανένα σπίτι και ενώ εκτός από τη χρησιμότητά της σε θέματα περιποίησης, καταφέρνει να "σου λύσει" τα χέρια και σε απλά καθημερινά ζητήματα νοικοκυριού που ούτε πήγαινε ο νους σου.
1. Ενυδάτωση παντού 
Προτίμησε τις εκδοχές χωρίς άρωμα ή γεύση και μια μικρή δόση στα χείλη ή τα χέρια σου θα κάνει θαύματα. Η βαζελίνη είναι γνωστή για τις ενυδατικές της ιδιότητες που μπορεί να "επεκταθεί" για να μαλακώσει αγκώνες, γόνατα ή φτέρνες -ιδιαίτερα τον χειμώνα. Κάτι ξέρει η Τζένιφερ Άνιστον και τη χρησιμοποιεί κάθε βράδυ αντι για κρέμα ματιών ενάντια στις ενοχλητικές ρυτιδούλες έκφρασης στις γωνίες. Τιπ: Βάλε στο πρόγραμμα να κλείνεις τη μέρα σου με αυτή την περιποίηση και δεν θα χάσεις. Θα έχεις δέρμα μωρού χωρίς να το καταλάβεις.

2. Τέλος σε τριβές και εξανθήματα 
Αυτή η χρήση αφορά κυρίως καλοκαιρινούς μήνες όπου θέλεις να φορέσεις μια φουστίτσα αλλά νιώθεις ότι πρέπει να βάλεις και ένα κολανάκι από κάτω γιατί "τρίβονται τα μπουτάκια" και... ανάβεις. Άλειψε λίγη βαζελίνη στο σημείο τριβής και μην έχεις καμία έννοια. Επίσης, αν έχεις πουκάμισα ή μπλούζες που σε ενοχλούν στον λαιμό με τα κολάρα ή τους γιακάδες, άλειψε λίγο στον σβέρκο και ξέχασε τα ενοχλητικά εξανθήματα.

3. Δώσε μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμά σου
Να και κάτι που σίγουρα πρώτη φορά ακούς. Για να σιγουρέψεις ότι το άρωμα της κολόνιας σου θα κρατήσει περισσότερο, τρίψε λίγο βαζελίνη -μια σταλίτσα- στα σημεία όπου θα ψεκάσεις στους καρπούς ή κάτω από τους λοβούς των αυτιών. Με κάποιον τρόπο αυτό το "θαυματουργό" παράγωγο του πετρελαίου -γιατί ακριβώς αυτό είναι η βαζελίνη- αιχμαλωτίζει το άρωμα και το διατηρεί αναλλοίωτο για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.

4. Σκράμπ με βαζελίνη; 
Κι όμως... Όχι μόνη της, αλλά αν την ανακατέψεις με χοντρό αλάτι, ή μαύρη ζάχαρη έχεις το τέλειο απολεπιστικό για το σώμα, το πρόσωπο και τα χέρια. Δοκίμασέ το και στα χείλη που και που. Θα ενθουσιαστείς.

5. Το τέλειο ξεβαφτικό 
Ξέμεινες από ξεβαφτικό παντός είδους, ξαφνικά; Μη σε νοιάζει. Λίγη βαζελίνη επάνω σε λίγο βαμβάκι είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεφορτωθείς από λίγο ρουζ και μέικ απ μέχρι βαρύ αϊλάινερ και μάσκαρα.

6. Κόλλησε το καπάκι; 
Βαζελίνη γρήγορα Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα κορίτσια είναι να κολλάνε τα μπουκαλάκια με το βερνίκι νυχιών και να μην ανοίγουν με τίποτα. Ε, την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό, βάλε λίγη βαζελίνη στο στόμιο και το πρόβλημα λύνεται μεμιάς. Αν, μάλιστα, το προχωρήσεις θα βρεις εφαρμογή και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις "εκτάκτου ανάγκης", ιδιαίτερα στην κουζίνα.

7. Δυναμωτικό μαλλιών
 Όσο και να ακούγεται παράξενο, η βαζελίνη προσθέτει όγκο, λάμψη και υγεία στα μαλλιά. Λίγη βαζελίνη, λοιπόν στα ακροδάχτυλα και "τρίψ' την" στα μαλλιά. Το αποτέλεσμα θα σε ξαφνιάσει. Ενώ, αν έχεις πρόβλημα με σπασμένες άκρες, κάνε το ίδιο μόνο εκεί. Θα σου δώσει μεγάλη "ανάσα ζωής" μέχρι να πας στο κομμωτήριο.


8. Διώξε τους λεκέδες 
Πώς είπατε; Κι όμως... η βαζελίνη απομακρύνει μερικούς από τους πιο "κακούς" λεκέδες, όπως για παράδειγμα το κραγιόν ή ξεραμένες μπογιές από τα ρούχα. Και για όσους αναρωτιούνται τι θα γίνει με τους λεκέδες που αφήνει η ίδια η βαζελίνη, η απάντηση είναι απλή: με λίγο σαπουνάκι, ή καθαριστικό πιάτων αυτοί εξαφανίζονται, οπότε... ούτε γάτα ούτε ζημιά



Σχόλια