Εύκολο παγωτό nutella χωρίς παγωτομηχανή


Υλικά για 1 κιλό παγωτό:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
(1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
60-80 γραμ. κακάο (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση)
120 γραμ. nutella


Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τη nutella. Μόλις το μίγμα μας μοιάζει με σφιχτή μους, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.

Αδειάζουμε το παγωτό σε αεροστεγές σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον.


3 σχόλια:

  1. Τα παγωτά είναι σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε σπίτι και ή αγαπημένη λιχουδια για τα παιδιά...και όχι μόνο.Αρα ή συνταγή σου είναι κατάλληλη για όσους δεν διαθέτουν παγωτόμηχανη..σ' ευχαριστουμε...την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολα, οικονομικά και κυρίως υγιεινά για μικρούς και μεγάλους. Νομίζω πως η παγωτομηχανή δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω. Προσωπικά δεν χρησιμοποίησα ποτέ και τα παγωτά με τον παραπάνω τρόπο δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα απο εκείνα των ζαχαροπλαστείων. Καλημέρα και από εμένα!

      Διαγραφή
  2. Μπουκιά και μπαρούτι αλλά χαλάλι :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή