Μεγάλη γιορτή στίβου στην Πάτρα


Περισσότεροι από 1.000 αθλητές και αθλήτριες από σχεδόν 150 Σωματεία απ' όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών και γυναικών που θα γίνει το σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου στην Πάτρα.
Στους αγώνες θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες και σύσσωμη η Εθνική ομάδα! Αλλωστε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει και το πρώτο γερό τεστ για τους κορυφαίους μας αθλητές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και για κάποιους μια καλή ευκαιρία για να πιάσουν τα όρια και να ταξιδεύσουν στο Ριο Ντε Τζανέιρο.
Από τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και θα έρθουν στην Πάτρα ξεχωρίζουν τα ονόματα των Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, του Μπανιώτη στο ύψος, του Τσάκωνα στα 100 μ. και 200 μ., των αδελφών Βασιλείου στα 400 μ., της ελληνοαμερικανίδας Πάπας, η οποία θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα και μάλιστα έχοντας πιάσει το όριο στα 10.000 μ. για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κυνηγήσει το όριο στα 5.000 μ., του Κυριαζή στο ακόντιο, του Τσιάμη στο τριπλούν και του Φιλιππίδη στο επί κοντώ.
Θυμίζουμε ότι Στεφανίδη και Κυριακοπούλου βρίσκονται στην κορυφή της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας λίστας. Η μεν Κυριακοπούλου έχει α.ρ. 4, 83μ. στον ανοικτό και 4,81μ. στον κλειστό, ενώ φέτος έχει ήδη υπερβεί το 4,75μ. Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει ατομικό ρεκόρ, πρόσφατο, 4,86μ. και 4,90μ. στον «κλειστό».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου εκτός από το αθλητικό μέρος, έχει και οικονομικό για την Πάτρα. Αν υπολογίσει κανείς ότι από την Παρασκευή 17 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουνίου στην πόλη θα φιλοξενηθούν εκτός των 1.000 αθλητών υπερδιπλάσιοι ακόμη συνοδοί, φίλοι και γονείς καταλαβαίνετε ότι αρκετά χρήματα θα μείνουν στην Πάτρα. Μόνο οι διανυκτερεύσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσουν ίσως και να ξεπεράσουν τις 4.000!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ
Οπως γνωστοποιήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ και στις δύο ημέρες των αγώνων η είσοδος τόσο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όσο και στο Προπονητήριο στου Λαδόπουλου θα είναι ελεύθερη για όλους!
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Απλώς κάποια αγωνίσματα στις ρήψεις θα γίνουν στο προπονητήριο Λαδόπουλου.

Πηγή: pelop.gr

Σχόλια