Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Έρευνα αποκαλύπτει...


Όπως αποδεικνύεται, για την πλειοψηφία ανδρών και γυναικών δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο να έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις.
Αναλυτικότερα, έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine έδειξε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα σχετικά με τις απόκρυφες σεξουαλικές φαντασιώσεις όλων, ενώ οι ερευνητές προέβησαν και σε συγκρίσεις μεταξύ των αποκαλύψεων των γυναικών και των αντρών.
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.516 ενήλικες εκ των οποίων οι 799 ήταν γυναίκες και οι 717 άντρες. Κατά την διάρκεια της, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα σε 55 διαφορετικές φαντασιώσεις και να τις κατατάξουν ως "ασυνήθιστες", "λιγότερο κοινές"και "τυπικές/κλασικές".
Όπως προέκυψε από την ανάλυση των αποτελεσμάτων, "σπάνιες" χαρακτηρίστηκαν όσες σεξουαλικές φαντασιώσεις είχαν να κάνουν με πρωταγωνιστές τα... ζώα, ενώ "ασυνήθιστες" εκείνες που περιελάμβαναν "αλλαγή ρόλων", βιασμό ή κακοποίηση.
Οι πιο... τετριμμένες και κοινές αφορούσαν ερωτικές φαντασιώσεις με θέμα το ομαδικό σεξ ή το σεξ με άγνωστο ερωτικό σύντροφο.
Ωστόσο οι πιο διαδεδομένες απόκρυφες σεξουαλικές φαντασιώσεις αναδείχθηκαν όσες είχαν κεντρικό θέμα την απόλυτη πειθαρχία, την εκτέλεση διαταγών αλλά και την τιμωρία.
Το στοιχείο όμως εκείνο που ξάφνιασε στην κυριολεξία τους επιστήμονες είχε να κάνει με κάποιες φαντασιώσεις των γυναικών...

Ένα ποσοστό που άγγιζε το 65% των γυναικών, διαπιστώθηκε ότι φαντασιώνεται την "απόλυτη υποταγή", το 52,1% θέλει να "είναι δεμένες", το 36,6% να μαστιγώνεται από τον σύντροφό του και το 28,9% να αναγκάζεται να κάνει σεξ με τη βία.


Σχόλια