Εύκολο κέικ φράουλας από τον Στέλιο Παρλιάρο


Υλικά
250 γρ. αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ + επιπλέον για τη φόρμα
160 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + επιπλέον για τη φόρμα
180 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες + μερικές ολόκληρες για γαρνίρισμα
60 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
170 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή μια μακρόστενη του κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι, το οποίο πρέπει να βγει καθαρό και στεγνό, διαφορετικά ψήνουμε για ακόμα λίγο. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και λίγη ζάχαρη άχνη.

Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 45΄-50΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου