Τα κλειδιά του καλού sex σε μια μακροχρόνια σχέση


Μια μεγάλη έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη συμμετοχή περίπου 39.000 ζευγαριών έδειξε ότι τα κλειδιά για μια ικανοποιητική  σεξουαλική ζωή σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι απλά: Τα ερωτικά παιχνίδια, το να λες «σε αγαπώ», το να γελάς στη διάρκεια του σεξ.
Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο «The Journal of Sex Research» βοηθούν βέβαια και άλλα …κόλπα. Η ανταλλαγή μηνυμάτων στη διάρκεια της ημέρας, το να δοκιμάζεις νέες στάσεις, ο φωτισμός, η μουσική, όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους.
Συμφωνα με την ερευνα το 83% δήλωσε ικανοποιημένο στους πρώτους έξι μήνες της σχέσης. Ωστόσο, το 41% και 27% των ανδρών και των γυναικών, αντίστοιχα, αναφέρουν ότι σήμερα είναι δυσαρεστημένοι.
Οπως σημειώνουν οι επικεφαλής της έρευνας, οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, διαβάζουν ειδικά άρθρα και βιβλία για «σεξουαλική βοήθεια», ωστόσο το ερώτημα είναι πόσοι τελικά προσπάθησαν να εφαρμόσουν στην πράξη ορισμένες από τις …προτάσεις. Επισημαίνουν πάντως ότι είναι ενθαρρυντικό ότι το 1/3 των ζευγαριών διατηρούν το πάθος στη σεξουαλική τους ζωή ακόμη και μετά από δύο δεκαετίες.


Σχόλια