Στην... έξοδο ο Τσακαλώτος εν μέσω διαπραγμάτευσης, λένε γερμανικά ΜΜΕ



Ο Τσίπρας θα πρέπει σύντομα να ψάχνει για νέο υπουργό Οικονομικών, σχολιάζουν δύο γερμανικά ΜΜΕ, αναφερόμενα σε πληροφορία που πηγάζει από "πολλαπλές πηγές" και αποκαλύπτει την πρόθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτο ν' αποχωρήσει από το αξίωμά του.

Πρώτη η γερμανική εφημερίδα "Bild" κι εν συνεχεία το επίσης γερμανικό πρακτορείο "NΤV" επισημαίνουν σε σχετικά άρθρα τους ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη θέλει να παραιτηθεί, εν μέσω των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές, για την εκταμίευση νέων δανείων.

Για κρίση στην Ελλάδα, όπως σημειώνει το protothema.gr, κάνει λόγο το γερμανικό πρακτορείο "NTV", το οποίο διερωτάται αν θ' αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για ένα νέο υπουργό Οικονομικών», γράφει το σχετικό άρθρο και προσθέτει: «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί». Το γερμανικό πρακτορείο επισημαίνει ακόμη ότι η πληροφορία αυτή πηγάζει από «πολλαπλές πηγές».

Η "Βild" κάνει λόγο για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι, την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. Επικαλούμενη, όπως αναφέρει, δικές της πληροφορίες, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση: «Tην που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».




Σχόλια