Πατρινός πλοίαρχος έσωσε ανθρώπινες ζωές στον Ινδικό Ωκεανό - ΦΩΤΟ


Αψήφησαν τον κίνδυνο και πάλεψαν με τα κύματα. Οι ναυτικοί με τον πατρινό καπετάνιο, Γιώργο Σκέντζο, στις 31 Μαρτίου , έσωσαν εννέα ανθρώπους που βρέθηκαν στη θάλασσα αφού εγκατέλειψαν φλεγόμενο πλοίο. 


Επτά ακόμη άτομα περισυνελλέγησαν από το πλήρωμα ενός άλλου πλοίου.


"Απόψε με αξίωσε ο Θεός να σώσω με το πλοίο μου 9 ανθρώπους από την αγριεμένη θάλασσα, άνθρωποι σαν κι εμάς που μπαρκάρουν για να ζήσουν τις οικογενειές τους και λόγω φωτιάς εγκατέλειψαν το σκάφος τους και βολόδερναν στα κύματα του Ινδικού ωκεανού, κάπου νότια του Μαυριτίου, οι μισοί σε μία σχεδία και οι άλλοι μισοί με τα σωσίβια στη θάλασσα....Τραγικές εικόνες οι οποίες δύσκολα περιγράφονται με λόγια...
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το πλήρωμα του πλοίου μου αλλά και τον Άγιο Νικόλαο που μας βοήθησε να μην ανοίξει μύτη και με τη συμβολή και άλλου ενός πλοίου να περισυλλέξουμε συνολικά 16 άτομα (9 εμείς και 7 άλλο πλοίο).
Δέν περιγράφονται τα συναισθήματα μιας τέτοιας στιγμής.
Είμαι υπερήφανος και δοξάζω τον Θεό για την ευλογία που μου έδωσε να καταφέρω να σώσω αυτούς τους ανθρώπους και να γνωρίζω ισοβίως ότι 16 οικογένειες δεν βυθίστηκαν στο πένθος σήμερα χάρη στην παρέμβασή μας", έγραψε στο προφίλ του στο facebook.


Ο Γιώργος Σκέντζος γεννήθηκε στην Πάτρα όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.
Από μικρός έδειξε την αγάπη του στη θάλασσα και ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του που ήταν και εκείνος ναυτικός.
Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Ναυπάκτου.



Αρχική δημοσίευση


Σχόλια