Bild: Ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ


H κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε και πάλι να κάνει παζάρια με τους πιστωτές των Αθηνών, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel»
Για οξεία οικονομική κρίση στην Ελλάδα κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να μαζέψει και το τελευταίο ευρώ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξακολουθεί να παίζει τζόγο με τους πιστωτές των Αθηνών πασχίζοντας για την πολιτική του επιβίωση με τη χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, σχολιάζουν πολλά δημοσιεύματα.

Bild
Ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Bild" επισημαίνοντας ότι, στην Ελλάδα υπάρχει οξύτατη οικονομική κρίση.
"Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας", γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει: "Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να παίζει τζογάρει"...

Stuttgartennachrichten
"Θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να επιβιώσει πολιτικά; Η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές", γράφει η γερμανική εφημερίδα που εδρεύει στη Στουτγάρδη "Stuttgarternachrichten".
"Οι δανειστές της Ελλάδας ασκούν και πάλι πίεση στην Αθήνα για να εφαρμόσει ένα ακόμη πακέτο λιτότητας. Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να επιβιώσει πολιτικά; Η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε εκλογές", επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα από αυτά που είχε υποσχεθεί στους συμπολίτες του: είχε υποσχεθεί ότι θα διώξει την μισητή τρόικα από την Ελλάδα, ότι θα βάλει τέλος στην λιτότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις κι ότι θα μειώσει τους φόρους και θα αυξήσει τις συντάξεις. Πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα; ", διερωτάται η γερμανική εφημερίδα.

Τagesspiegel
H κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε και πάλι να κάνει παζάρια με τους πιστωτές των Αθηνών, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Tagesspiegel" επισημαίνοντας ότι, "αυτό, επί της ουσίας, είναι θανατηφόρο. Έτσι χάνεται ακόμη περισσότερος χρόνος προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία της χώρας. Οι εξελίξεις ενισχύουν την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα", προσθέτει η εφημερίδα.


Σχόλια