Οι άνδρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες χωρίς μακιγιάζ


Ερευνητές των Πανεπιστημίων Μπανγκόρ και Αμπερντίν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες βρίσκουν πιο όμορφες όσες γυναίκες είναι βαμμένες, ενώ οι άνδρες τις προτιμούν χωρίς μακιγιάζ.

Στην μελέτη που έγινε, δόθηκαν καλλυντικά σε διάφορες γυναίκες και τους ζητήθηκε να κάνουν ένα βραδινό μακιγιάζ. Στη συνέχεια οι ερευνητές έδειξαν τις φωτογραφίες των βαμμένων γυναικών σε άνδρες και γυναίκες και τους ζήτησαν να διαλέξουν αυτές που έβρισκαν πιο ελκυστικές.

Έτσι, οι άνδρες προτίμησαν όσες είχαν κάνει το ελαφρύτερο beauty look (είχαν βάλει 40% λιγότερα καλλυντικά στο πρόσωπο τους), ενώ οι γυναίκες προτίμησαν το προσεγμένο, βαρύ μακιγιάζ.

Επίσης, ένα άλλο αποτέλεσμα έρευνας έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Οι γυναίκες που βάφονται φυσιολογικά και δεν το παρακάνουν στο χώρο εργασίας τους δεν παίρνουν κακές κριτικές από τους συναδέλφους τους, οι οποίοι τις βλέπουν πιο φιλικά.

Παρ΄όλα αυτά πολλές γυναίκες αντέδρασαν στην παρότρυνση της Google Fact να μην φοράνε make up, λέγοντας πως ο λόγος που βάφονται είναι για να νιώθουν εκείνες καλά με τον εαυτό τους και όχι για τους άνδρες.


Σχόλια