Πάτρα: 30.000 καρναβαλιστές στους δρόμους - Στις 2 η Μεγάλη Παρέλαση


Πατρινοί και επισκέπτες, καρναβαλιστές και μη θα βρίσκονται σήμερα στο κέντρο της πόλης για να χαρούν την κορύφωση του Καρναβαλιού και να διασκεδάσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, την τελευταία ημέρα της πιο φωτεινής περιόδου για την πόλη. 
Βέβαια, αν εξαιρέσουμε τους σοκολατορίχτες που πάντα δίνουν τον δικό τους τόνο στα πράγματα και πλην της παρέλασης φυσικά, δεν γίνονται άλλες εκδηλώσεις ώστε να βάζουν τον επισκέπτη «στο κλίμα», πράγμα που καλό θα ήταν να αναθεωρηθεί σε επόμενα καρναβάλια,γράφει η "Πελοπόννησος της Κυριακής".

ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
Για τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού συνολικά συμμετοχή είχαν δηλώσει συμμετοχή 152 πληρώματα, εκ των οποίων 145 έχουν δηλώσει συμμετοχή για τις παρελάσεις, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 138 (138 διαφορετικές στολές), που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές. Αρκετές από τις ομάδες θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές μόνο την Κυριακή με αποτέλεσμα τα άρματα να φτάνουν τον αριθμό των 25 και ένα πλήρωμα να συνοδεύεται από μικροκατασκευές.

ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ
Tα άρματα των πληρωμάτων που θα παρελάσουν μόνο σήμερα, αφορούν στα πληρώματα και τις συνεργασίες: 11 (Πατρινό Καρναβάλι για Panda), 15+31+183 (Οι Χιονάτοι), 30+76+162 (Πατρινόπουλους-Τροπικάνιους), 40 (Πιόνια επί… Πλατφόρμιου), 53 (Tcirka Boom), 60 (Στα Κου Του Ρου), 62+135 (Ξεκούρδιστο Καρναβάλι), 67 (Fashionistas), 78 (Circus), 82 (Εξω από τη Βουλή όλοι…οι Τρελοί…), 86 (Cubious-2 άρματα), 90 (Η Φάρμα των Συριζώων-λεωφορείο), 97 (Βουντού-2 άρματα), 105 (Λειρι…κή Σκηνή), 118 (Sexy Pepa), 120+128 (Carnavallien-2 άρματα), 123 (Pop-Corn), 165 (Πάμε Μάταλα), 188 (Bar-ονοι), 200 (Καρναβαλικά Φαντάσματα), 222 (Είχε Ρινόκερο τη Μέρα που σε Γνώρισα), 239 (Βρήκαμε το Δένδρο…Χάσαμε το Δάσος). Με μικροκατασκευές θα πλαισιωθεί το πλήρωμα 106 (Παρ-άλογα).

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ, Ο ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΛΗΞΗ
Η μεγάλη παρέλαση θα αρχίσει στις 2μ.μ. και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς. Η Μπάντα του Δήμου στη κορυφή της παρέλασης της Κυριακής θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου. Τέλος, θα παρελάσουν τα τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου, που θα συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στον Μόλο, όπως συνηθίζεται, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και την πάντα συγκινητική καύση του Καρνάβαλου.

Σχόλια