Βραβεία Grammy: Τέιλορ Σουίφτ και Κέντρικ Λαμάρ οι μεγάλοι νικητές


Η 58η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Γκράμι τίμησε την νεότερη γενιά των σταρ της ποπ, με το "1989" της Τέιλορ Σουίφτ να κερδίζει τον τίτλο του άλμπουμ της χρονιάς και τον Κέντρικ Λαμάρ να σαρώνει τα βραβεία στις ραπ κατηγορίες, ενώ μεγάλο μέρος του σόου αφιερώθηκε σε τιμητικά βραβεία προς μουσικούς ήρωες περασμένων δεκαετιών.


Αν και η Τέιλορ Σουίφτ ήταν υποψήφια στις περισσότερες μεγάλες κατηγορίες, τα κορυφαία βραβεία μοιράστηκαν ανάμεσα σε νεαρούς σταρ, όπως ο Μάρκ Ρόνσον, ο οποίος βραβεύτηκε για “Uptown Funk" με τον Μπρούνο Μαρς, το οποίο έπαιξαν και στο ημίχρονο του αμερικανικού Super Bowl. Ο βρετανός Εντ Σίραν κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς για την μπαλάντα “Thinking Out Loud”.

Ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ, τα τραγούδια του οποίου έχουν γίνει σύμβολα του αντιρατσιστικού κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ, κέρδισε συνολικά πέντε βραβεία, ενώ οι Alabama Shakes, οι ρόκερς από τον αμερικανικό Νότο, τιμήθηκαν με 4 βραβεία, μεταξύ των οποίων για το καλύτερο alternative άλμπουμ, την καλύτερη ροκ ερμηνεία και το καλύτερο ροκ τραγούδι για το “Don’t Wanna Fight.”

Το βραβείο του καλύτερου ροκ άλμπουμ κέρδισαν οι Muse για το "Drones".

Καλύτερο Χορευτικό Κομμάτι αναδείχτηκε το Where Are U Now των Skrillex and Diplo με τον Τζάστιν Μπίμπερ. Οι Skrillex and Diplo κέρδισαν και το Καλύτερο Χορευτικό/Ηλεκτρονικό Άλμπουμ με το "Skrillex and Diplo Present Jack U".


Ο Κρις Στέιπλτον απέσπασε τα βραβεία για Άλμπουμ της Χρονιάς σε Κάντρι και Καλύτερη Ατομική Εκτέλεση Κάντρι για το Traveller.

Ο Τζον Λέτζεντ καθοδήγησε μια ομάδα τραγουδιστών να τιμήσουν τον βετεράνο της R&B Λάιονελ Ρίτσι, ο οποίος, αφού άκουσε μια επιλογή των τραγουδιών του, ανέβηκε στη σκηνή να τραγουδήσει μαζί τους το All Night Long.




Σχόλια