Cupcakes με μπύρα και σοκολάτα απο τον Άκη


Χρόνος εκτέλεσης - 1 ώρα
Βαθμός δυσκολία - 1

Συστατικά

110 ml μαύρη μπύρα
120 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. ζάχαρη λευκή
30 γρ. κακάο
1 πολύ κοφτή κ.γ. σόδα
1 αυγό
80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.γ. κόκκους καφέ στιγμής

Για το frosting
50 γρ. γιαούρτι
150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά



Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη μπύρα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα και τους κόκκους καφέ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.
Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι (αφού το έχουμε περάσει απο κόσκινο), ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Παίρνουμε τα ειδικά φορμάκια για cupcakes στα οποία έχουμε βάλει και τα ειδικά χαρτάκια. Βάζουμε το μείγμα μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα.

Για το frosting
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε περίπτωση που το θέλουμε πιο γλυκό μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη.
Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα cupcakes
μας.
Από πάνω μπορούμε να τρίψουμε λίγη σοκολάτα...



Tip
Μην γεμίζετε τις θήκες παραπάνω από το μισό γιατί φουσκώνουν αρκετά...


akispetretzikis.com




Σχόλια