Η Πάτρα χτίζει Τοίχο Καλοσύνης


Ο τοίχος της καλοσύνης χτίζεται στην Πάτρα που ακολουθεί το παράδειγμα της Λάρισας.
Η ενημέρωση γίνεται μέσα απο το facebook, στη σελίδα (Ο τοίχος της καλοσύνης - Πάτρα) που έχει δημιουργηθεί με στόχο την προσφορά σε συνανθρώπους οι οποίοι ζουν σε συνθήκες φτώχιας.



Αποκλειστικός σκοπός είναι να φύγουν οι σακούλες με "καθαρό φαγητό" από τους κάδους σκουπιδιών και όσοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα, να μπορούν να τις αφήνουν στις κρεμάστρες που τοποθετούνται σε σημεία της πόλης.

"Η προσπάθεια 'τοίχος της καλοσύνης' πρέπει να γίνει προσπάθεια όλων μας. Δεν είναι κρατική κίνηση, είναι ιδιωτική πρωτοβουλία πολιτών της Πάτρας. Γι' αυτό όποιος έχει τη διάθεση μπορεί να βοηθήσει κατασκευάζοντας τη δική του κρεμάστρα 'τοίχος της καλοσύνης', η οποία θα συνοδεύεται από ένα ταμπελάκι που θα λέει 'εδώ αφήνετε καθαρό φαγητό & ρούχα'. Όλοι μαζί μπορούμε'', γράφουν οι διαχειριστές στη σελίδα τους.
Όσοι πατρινοί τοποθετήσουν κρεμάστρες σε σημεία της πόλης θα πρέπει να στείλουν φωτογραφία και τη διεύθυνση.

Στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα η υλοποίηση τοποθέτησης έχει ξεκινήσει στα σημεία:
-'Οθωνος Αμαλίας & Παντανάσσης
-Πατρέως & Υψηλάντου γωνία σκάλες
-Άγιος Διονύσιος - Ιωσήφ Μάγιερ & Αγ. Ανδρέου (παλαιό κτίριο, πριν Επίκεντρο)
-Αθηνών & Τέρμα Αγ.Σοφίας έναντι supermarket, στέγαστρο ΟΣΕ
-Βορείου Ηπείρου 121 (πάνω από Κορίνθου)
-Βορείου Ηπείρου 42-44 (προς πλατεία Βούδ, μαντρότοιχος).

Ο " ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ" ξεκίνησε απο μια παρέα φίλων στη Λάρισα.
Οι ομάδες κινητοποιούν πολίτες στην έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

"Ως ομάδα κινούμαστε με κριτήριο την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά και τις αγνές προθέσεις των συνανθρώπων μας. Επίσης δεν επιβάλουμε σε κανέναν να ακολουθήσει τη δική μας λογική και ιδεολογία. Ο καθένας που αποφασίζει να εφαρμόσει την ιδέα μας στη γειτονιά του ή στην πόλη του, είναι ελεύθερος να το κάνει με όποιον τρόπο θέλει και με δική του ευθύνη.
Η σελίδα της ομάδας "ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ - Πάτρα" στο FB δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τους στόχους της ομάδας της Πάτρας. Θα βοηθήσουμε όποιον θέλει να ξεκινήσει την προσπάθεια στον τόπο του, προτείνοντας τον τρόπο που λειτουργούμε, την φιλοσοφία και τους στόχους που έχουμε ως ομάδα Πάτρα. Και μέχρι εκεί. Ο καθένας μπορεί να αναλάβει ο ίδιος να υλοποιήσει την ιδέα στον τόπο του, όπως αυτός νομίζει και έχοντας την πλήρη ευθύνη.
Η δημοσιοποίηση της προσπάθειας σε ΜΜΕ έχει ως στόχο την εξάπλωση της ιδέας και σε καμία περίπτωση την προσωπική ή άλλου είδους προβολή ή διαφήμιση.
Ομάδες που τυχόν θα δημιουργηθούν και θα παρεκκλίνουν από τις αρχές, τους στόχους και τη φιλοσοφία της δικής μας ομάδας δεν είναι αποδεκτές, ούτε και εκφράζουν την ομάδα μας", διαβάζουμε στο Facebook.

Ανάλογες προσπάθειες γίνονται σε Αθήνα, Πειραιά, Βόλο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ιωάννινα, Ρόδο, Κοζάνη, Καστοριά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Χανιά και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας.




ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 


Σχόλια