«Στο χώρο μας όποιος μιλάει κατά του Ισραήλ καταστρέφει την καριέρα του»


Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Independent o frontman των Pink Floyd, από τα πιο γνωστά μέλη τoυ διεθνούς κινήματος BDS (boycott, divestment and sanctions against Israel) που έχει ως σκοπό μεταξύ άλλων το τέλος της ισραηλινής κυριαρχίας στα Παλαιστινιακά εδάφη, μίλησε για πρώτη φορά ευθέως για τα πιστεύω του. Παράλληλα υποστήριξε ότι συχνά τον έχουν χαρακτηρίσει ως ναζί και κατηγορήσει για αντισημιτισμό.

« Η μουσική βιομηχανία είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι και στην παραμικρή φωνή εναντίον του Ισραήλ. Οι μόνοι που έχουν μιλήσει ανοιχτά είμαστε εγώ, ο Elvis Costello , ο Brian Eno , κάποια μέλη των Manic Street Preachers, κι ένας δυο άλλοι αλλά δεν υπάρχει κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζω αυτή τη στιγμή έτοιμος να πει το οτιδήποτε. Έχω μιλήσει με πολλούς καλλιτέχνες , και φοβούνται πάρα πολύ. Εάν πουν κάτι δημοσίως δεν θα έχουν πλέον καριέρα. Θα καταστραφούν. Ελπίζω με αυτό τον τρόπο να ενθαρρύνω ορισμένους από αυτούς να σταματήσουν να φοβούνται και να σηκωθούν για να μετρηθούν γιατί τους χρειαζόμαστε. Τους χρειαζόμαστε απεγνωσμένα σε αυτή τη συζήτηση με τον ίδιο τρόπο που χρειαζόμασταν μουσικούς να διαδηλώσουν εναντίον του Βιετνάμ».

Ο Waters ευαισθητοποιήθηκε πάνω στο Παλαιστινιακό το 2006- όταν στο πλαίσιο της περιοδείας του για το Dark Side of the Moon, κλήθηκε να παίξει στο Τελ Αβίβ, κάτι που άλλαξε τελείως την άποψη του για τη Μέση Ανατολή.



Σχόλια