Η προπαγάνδα δεν είναι σάτιρα Λάκη


Το Αλ Τσαντίρι Nιούζ  κάθε άλλο παρά σατιρικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.
Χθες βράδυ το "ζωντανό" κοινό παρακολουθούσε  και χειροκροτούσε ένα σκηνικό προπαγάνδας και τηλε-κατεύθυνσης που είχε στηθεί για ακόμη μια φορά με αναφορές στους αγρότες, το ασφαλιστικό και την διαπλοκή των καναλιών. Μια όμως φράση του παρουσιαστή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.


«Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος (αναφερόμενος στον Σόιμπλε).


Η ρατσιστική αναφορά του στα ΑΜΕΑ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. 


"Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο. Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία», δήλωσε στο «Βήμα FM» ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης.


Οι χρήστες των social media και άτομα που χρησιμοποιούν αμαξίδιο εξαπέλυσαν φραστική επίθεση εναντίον του ηθοποιού, μέσω Facebook και Twitter .


"Με ρώτησε η Όλγα χθες βράδυ «θα δεις Λαζόπουλο»; Της απάντησα ότι έχω σταματήσει καιρό τώρα να παρακολουθώ "φαρσοκωμωδίες". Σήμερα διαβάζω από μηνύματα στο inbox για ένα άθλιο σχόλιο του Λάκη που σχετίζεται με τα Άτομα με Αναπηρία. Θυμηθείτε εσείς οι φίλοι μου ότι κριτική στον Wolfgang Schäuble έχω ασκήσει και εγώ, αλλά όχι σε αυτό το πεδίο. Όχι στο ανθρώπινο και ηθικό. Αυτό που έχω παρατηρήσει καιρό τώρα είναι το εξής. Όταν ο Λάκης έβγαινε όντως ως σατιρική εκπομπή πράγματι σατίριζε καταστάσεις και γεγονότα. Όταν τα τελευταία δυο χρόνια βγαίνει σε διατεταγμένη υπηρεσία, το χάνει. Πολύ απλά γιατί δεν του βγαίνει στο φυσικό του. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που κατά ην άποψη μου χαρακτηρίζει την ποιότητα του καλλιτέχνη. Όταν το κανείς με την καρδιά σου γιατί το πιστεύεις πάντα έχει επιτυχία. Όταν το κάνεις για να εξυπηρετεί άλλους σκοπούς πέρα του σατυρικού, επειδή δεν είναι δικό σου αποτυγχάνεις. Άρα το χθεσινό στην δική μου συνείδηση μπορεί να καταγραφεί ως μια τραγική αποτυχία, η οποία δυστυχώς θα έχει και συνέχεια σε συνδυασμό με την εξάρτηση του Alpha από την Κυβέρνηση λόγω των τηλεοπτικών αδειών …", έγραψε στο facebook ο Πατρινός Γεράσιμος Φεσσιάν, ο οποίος καθηλώθηκε στο αναπηρικό αμαξίδιο μετά από τροχαίο το 1998.


"Λαζόπουλε γεννήθηκα με πρόβλημα και από τη πρώτη μέρα της ζωής μου, από τη πρώτη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου, το πρώτο πράγμα που αντίκρισα ήταν η αναπηρία που είχα, χωρίς να το διαλέξω.
Αναρωτιέμαι αν σε άκουσαν οι μανάδες που έχουν ανάπηρα παιδιά και κάθε μέρα σηκώνουν το σταυρό τους, για να είσαι εσύ στα αριστερά της Μυκόνου. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον άνθρωπο που με σταμάτησε και δεν ήρθα σήμερα από εκεί. Αυτό.", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση ο χρήστης του FB, Παναγιώτης Φωτεινός.


"Ο Λάκης ο προπαγανδιστής είπε πριν από λίγο: [δεν βλέπω, με ενημέρωσαν]
"Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μία ιδέα.." (για τον Σοιμπλε)
Απαιτώ ως πατέρας παιδιού σε αμαξίδιο, με αναπηρία άνω του 80% αλλά και μυαλό ξυραφι, όσοι από εσάς βλέπετε Λαζόπουλο από ευχαρίστηση και για ψυχαγωγία να με διαγράψετε από φίλο σας, όχι μόνο στο εικονικό περιβάλλον του Facebook αλλά και στην ζωή.
Εσένα Λάκη σκ@τ@νθρωπε θα σε κρίνει ο κόσμος όταν έρθει η ώρα, άλλωστε όλοι οι Γκαίμπελς της ιστορίας, είτε από σφαίρα πήγανε είτε από σχοινί...
Ελπίζω όλες οι οργανώσεις ΑΜΕΑ να αντιδρασουν...ελπίζω..", έγραψε ένας άλλος χρήστης του facebook (Ioannis John Glykos)


"Έχω μάθει να δέχομαι την πολιτική κριτική και τη σάτιρα όσο κακόπιστη αυτή και αν είναι. Η χθεσινή, όμως, αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ξεπέρασε κάθε όριο.
Η μητέρα μου ήταν τα τελευταία χρόνια της ζωής της καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την κρίση της, αλλά, κυρίως, ούτε την καλοσύνη της.
Ένδειξη πολιτισμού μια χώρας, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες . 
Ο κ. Λαζόπουλος μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε αυτό", έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.


Επικριτικά ήταν τα σχόλια και στο twitter για τα θέματα της εκπομπής που σχολίασε ο Λάκης λαζόπουλος.



Stephen Hawking τo ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ του πλανήτη, Λαζοπουλεεεε!


Προτιμώ τη δική μου από εκείνην του "κύριου" Λαζόπουλου.

Καθηλωμένο είναι το μυαλό του , που επειδή είναι εξασφαλισμένος, νομίζει ότι η κυβέρνηση κάνει δουλειά για όλους.


Ρε παιδιά μήπως εννοούσε την καρέκλα τη δικιά του; ή αυτή της εξουσίας;

Οι ψηφοφοροι μας δεν ειναι σε αναπηρικα καροτσακια

Φυσικά η Μπανανία έχει και τον διασκεδαστή-απόπατο που της αξίζει. Με τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα κ τα λεφτά του έξω

Ο Λαζόπουλος σήμερα κέρδισε την πρώτη άδεια από τις 4.

Παρέα τοκογλύφων η Ευρώπη σύμφωνα με τον Λάκη. Γι' αυτό έχει μάλλον τα λεφτά του σε ευρωπαϊκή τράπεζα.

Ο Λάκης μια ζωή είναι στον κάμπο και με τους αγρότες, δε περιγράφω άλλο!!

Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο λάσπη για αγροτες και θεωρία δυο άκρων. Ο καθένας στη δουλειά του.


Ύστερα απ όλα αυτά θα ήθελα να σου πω  ότι η προπαγάνδα δεν είναι σάτυρα Λάκη.
Ποτέ δεν είναι αργά για να το μάθεις...



 Δώρα Κριμπά


Σχόλια