Δημόσιος υπάλληλος είχε να πατήσει στη δουλειά 6 χρόνια



Πρόστιμο 27.000 ευρώ επιβλήθηκε σ' έναν Iσπανό δημόσιο υπάλληλο ο οποίος είχε να εμφανιστεί στην υπηρεσία του τουλάχιστον έξι χρόνια.

Η απουσία του Χοακίν Γκαρθία έγινε αντιληπτή μόνον όταν απέκτησε τυπικά τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιος για ένα βραβείο μακροχρόνιας υπηρεσίας στο δημόσιο.

Ο 69χρονος δημοσιος υπάλληλος, η δουλειά του οποίου ήταν να επιβλέπει την κατασκευή ενός σταθμού επεξεργασίας λυμάτων, έχει έκτοτε συνταξιοδοτηθεί.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι είναι θύμα bullying. Ωστόσο δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του δημοσίου και τον διέταξε να καταβάλει το πρόστιμο.

Ο Γκαρθία αμειβόταν με 37.000 τον χρόνο προ φόρων από μια εταιρεία υδάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη νοτιοδυτική πόλη Κάντιθ. Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε αντιστοιχεί σε μισθούς ενός χρόνου μετά τους φόρους και είναι το ανώτατο ποσό που μπορούσε νομικά να του ζητήσει η εταιρεία.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε πως ο επικεφαλής της εταιρείας υδάτων είχε χρόνια να τον δει, παρόλο που το γραφείο του ήταν απέναντι από το δικό του.

Η εταιρεία υδάτων πίστευε ότι τον δημόσιο υπάλληλο ήλεγχαν οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, και αντιστρόφως.

Ο αντιδήμαρχος παρατήρησε την απουσία του όταν ο Γκαρθία κατέστη υποψήφιος για μια πλακέτα αναμνηστική των 20 ετών υπηρεσίας του.

Ο ίδιος ο Γκαρθία υποστηρίζει πως είναι θύμα bullying λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων της οικογένειάς του και πως τον έστειλαν στην εταιρεία υδάτων για να τον βγάλουν από τη μέση.

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του είπαν στην ισπανική εφημερίδα El Mundo πως δεν ήθελε να το αναφέρει επειδή έπρεπε να ζήσει την οικογένειά του και ανησυχούσε πως στην ηλικία του δεν θα μπορούσε να βρει άλλη δουλειά.

Οι ίδιες πηγές είπαν πως πήγαινε στο γραφείο του, αν και όχι όλες τις εργάσιμες ώρες καθημερινά, και ότι είχε αφιερωθεί στην ανάγνωση φιλοσοφίας.


Σχόλια