Ιδιότητες και Οφέλη της Αλόης



Ίσως η παρατηρητικότητα των ανθρώπων τους οδήγησε να σκεφτούν ότι όπως το ίδιο το φυτό αλόης σε διάρκεια λίγων ωρών επουλώνει μόνο του τραύματα στον κορμό και στα φύλλα του, έτσι θα μπορούσε να κάνει και με τις δικές τους πληγές και τραύματα. Και πράγματι, είχαν δίκιο.


Σχεδόν όλοι οι αρχαίοι λαοί για αιώνες χρησιμοποιούσαν το τζελ αλόης για πρώτες βοήθειες, περιποίηση και επούλωση εκδορών, τραυμάτων, πληγών, εγκαυμάτων, κτυπημάτων και μωλωπών, για την προστασία του δέρματος από ερεθισμούς, έλκη, δερματίτιδες, τσιμπήματα από έντομα, για την ανακούφιση από συμπτώματα αλλεργίας όπως φαγούρα κ.α., μέχρι ακόμη και για την χαλάρωση του σώματος.

Ο Διοσκουρίδης, ο Έλληνας πατέρας της Βοτανολογίας συμπληρώνει ότι η αλόη βέρα βοηθάει στην ανακούφιση από τις αιμορροΐδες και στην εξάλειψή τους, σταματάει την αιμορραγία από πληγές, σταματάει την τριχόπτωση, και καταπολεμάει τις ασθένειες της κοιλότητας του στόματος, της μύτης και των ματιών.



Καθαρισμός, Ενυδάτωση, Θρέψη του Δέρματος

Το τζελ της αλόης  καθαρίζει το δέρμα από τους ρύπους και τις τοξικές ουσίες ενώ παράλληλα το ενυδατώνει, προστατεύοντάς το από αφυδάτωση.

Λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχει, τρέφει το δέρµα, προωθώντας την αναπαραγωγή και ανάπτυξη των κυττάρων. Επίσης ενισχύει την κυκλοφορία του αίµατος και έτσι βελτιώνεται η οξυγόνωση των ιστών, με αποτέλεσμα να καταπολεμάται ο σχηµατισµός ρυτίδων και η πρόωρη γήρανση.


Επούλωση Πληγών, Τραυμάτων, Εγκαυμάτων

Η ιδιότητα αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος που έχει η αλόη βέρα, εύκολα μεταφράζεται σε ικανότητα αυτό-ίασης που παρέχεται στο σώμα μας, η οποία επιταχύνει την επούλωση πληγών, τραυμάτων και εγκαυμάτων στους ανθρώπους (και στα ζώα), επιταχύνει την ανάπλαση της επιδερµίδας και αποτρέπει την εμφάνιση αντιαισθητικών ουλών.

Και αυτό χάρις σε ένα ένζυµο που περιέχει, το Bradykinin, το οποίο βοηθάει στην αύξηση της ροής του αίµατος στην περιοχή του καµµένου ιστού, στην µείωση του οιδήµατος, της ερυθρότητας και της διόγκωσης.


Αντιμετώπιση Ακμής, Πρόληψη Ουλών

Η επάλειψη με τζελ αλόης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής, την πρόληψη δημιουργίας ουλών από την ακμή, την ομοιόμορφη επούλωση μετεγχειρητικών ουλών, αλλά και για εξάλειψη σημαδιών και ραγάδων που μένουν μετά από την γέννα είναι κοινή πρακτική γιατί η αποκατάσταση του δέρματος επιτυγχάνεται σχεδόν 100%.


Ανακούφιση από  Έγκαυμα

Άλλη ιδιότητα της αλόης είναι ότι παρέχει ανακούφιση στον πόνο από συνήθη εγκαύματα, ηλιακά εγκαύματα και εγκαύµατα που προκαλούνται από θεραπείες ακτινοβολίας για τον καρκίνο. Επίσης η επάλειψη με τζελ λειτουργεί και ως αντηλιακή προστασία από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, λόγω των φυσικών αντηλιακών ιδιοτήτων της αλόης.


Τριχόπτωση, Πιτυρίδα

Το σαμπουάν με τζελ αλόης όταν χρησιμοποιείται τακτικά, σταματά την τριχόπτωση, εξαφανίζει την πιτυρίδα και το αίσθημα φαγούρας, εξισορροπεί το pH , αποτελεί το τέλειο μαλακτικό, και γλυτώνει τα μαλλιά μας από την έκθεσή τους σε περισσότερες βλαβερές χημικές ουσίες.



Στοματική Κοιλότητα

Οδοντόκρεμες που περιέχουν αλόη και πρόπολη μελισσών είναι ευεργετικές για την στοματική κοιλότητα, τα δόντια τα ούλα, ακόμη και για τα χείλη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο φυσικών συστατικών είναι το καλύτερο αντιφλεγμονώδες αντιβιοτικό και αντιμυκητιακό της φύσης. Μέσα σε λίγο χρόνο μας απαλλάσσει από την πέτρα, την ουλίτιδα, αποκαθιστά μικροτραύματα στον ουρανίσκο, στα ούλα, στην γλώσσα, καταπολεμά φλεγµονές και οιδήματα, απαλύνει τον πόνο και προλαμβάνει την περιοδοντίτιδα.



Τσιμπήματα Εντόμων

Απλώστε καθαρό τζελ αλόης στην περιοχή του τσιμπήματος, για αποστείρωση και άμεση ανακούφιση από το αίσθημα καύσης. Προληπτικά απλώστε τζελ στα γυμνά σημεία του σώματος για να αποφύγετε τα τσιμπήματα.


Δερματικές Παθήσεις - Ευαίσθητες Περιοχές

Ένα καθαρό και υγιές και νεανικό δέρμα έχει πιο λίγες πιθανότητες να υποφέρει από προβληματικές καταστάσεις όπως ψωρίαση, ακµή, μυκητιάσεις και εκζέµατα του δέρµατος.

Αλλά ακόμη και αν υποφέρουμε από τέτοιες καταστάσεις η αλόη βέρα λόγω των ήπιων αντιφλεγµονωδών, αντιµικροβιακών και αντιβιοτικών ιδιοτήτων της, και της βαθειάς διείσδυσης στα στρώματα του δέρματος θα καταπολεμήσει και εξουδετερώσει αυτά τα προβλήματα στην ρίζα τους και θα αναζωογονήσει το δέρμα μας.

Η εμπειρία έχει καταγράψει μεγάλη ανακούφιση σε ενοχλητικές καταστάσεις του δέρματος, αλλά και στην υγιεινή των ευαίσθητων περιοχών των γυναικών που γίνεται πιο εύκολη με την αλόη.



Πηγή: aloeverachangeslives.com
Read more: http://www.aloeverachangeslives.com/AloeVeraSkinCare-Gr.html#ixzz3HXaUhHqT




Σχόλια