Το σταυρόλεξο της Ρούλας


Μουσική παραγωγός και δημοσιογράφος με πορεία 25 ετών στο ραδιόφωνο, έχοντας παράλληλα διδάξει στο ΤΕΙ Πάτρας (Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ), η Ρούλα Κωστακοπούλου ανοίγει μια νέα σελίδα αφού κατέρχεται στον εκλογικό στίβο με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Θύμιο Σώκο.

Με σύνθημα «αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα» η ίδια γράφει:

Αποφάσισα να συμμετέχω στις Περιφερειακές εκλογές γιατί κουράστηκα να παρακολουθώ, να βιώνω και να κρίνω, όλα αυτά που τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν αλλάξει τη ζωή μας.

Τους γνωστούς και τους φίλους μου να χάνουν την δουλειά τους όπως κι εγώ, τους νέους να μεταναστεύουν ή να μην ξέρουν τι θα κάνουν και την απόγνωση που πολλές φορές συναντώ γύρω μου. Ούτε πολιτικός θέλω να γίνω και να κάνω καριέρα πολιτικού, ούτε την ψώνισα και πιστεύω πως έχω λύση για όλα.

Είναι τιμητική για μένα η πρόταση του Θύμιου Σώκου να είμαι μαζί του στην «Δυτική Συμπολιτεία». Θεωρώ πως οι Περιφερειακές εκλογές πρέπει να έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και ο Θύμιος Σώκος είναι ο κατ΄ εξοχήν ικανός για να ηγηθεί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Και ως εκλεγμένος νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας αλλά και ως δήμαρχος Αγρινίου είναι έμπειρος, με επανειλημμένα αποτελεσματική διαδρομή.

Είπα λοιπόν πια, αντί να περιορίζομαι στο να κρίνω, να το παλέψω πιο ενεργά και γι αυτό συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές, έχοντας στο μυαλό μου να προσπαθήσω στον κοινωνικό τομέα, στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, αλλά και στην προβολή της Περιφέρειας. Σε αυτούς τους τομείς που σπούδασα και ασχολήθηκα επαγγελματικά, νομίζω πως μπορώ να κάνω πράγματα που θα έχουν όφελος για όλους μας.

Ενδεικτικά κάποιες από τις σκέψεις που έχω είναι:

• Η διοργάνωση Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Νέων

• Η διοργάνωση Περιφερειακών Νέων Ταλέντων (θέατρο, μουσική, χορός, φωτογραφία)

• Η δημιουργία Κέντρου Διεθνούς Forum Ευρεσιτεχνιών (Παρουσίαση των κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών των νέων από όλο τον κόσμο, μια φορά το χρόνο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πάτρας).

• Η δημιουργία Στέγης Τεχνών

Και φυσικά η ενίσχυση και προβολή των πολιτιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων των φορέων στους νομούς της Περιφέρειας. Όλα αυτά θα δώσουν, σε όσους ασχολούνται, την δυνατότητα να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους, η Περιφέρεια θα γίνει πόλος έλξης για νέους επισκέπτες και φυσικά περισσότερο ανταγωνιστική. Πιστεύω πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί και πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στην προαγωγή του πολιτισμού, να επενδύσει στην παιδεία και να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Όλοι μαζί αξιοποιώντας ο καθένας τις γνώσεις και τις δεξιότητές του θα καταφέρουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας και πάνω απ΄όλα των παιδιών μας. Γιατί όλοι «αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα».


Το σταυρόλεξο που εμπνεύστηκε η Ρούλα Κωστακοπούλου και φιλοξενείται στο οπισθόφυλλο του φυλλαδίου της

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Διαμαντόπουλο (υπάλληλο ΕΛΤΑ) και έχει δύο παιδιά, φοιτητές.

Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Πάτρας (Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ), σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα από το 1989 έως και το 2011, εργάστηκε ως δημοσιογράφος πολιτιστικών εκπομπών σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (Φάρος, Ράδιο Γάμμα, Super B, Ημέρα F.M., Ωμέγα κ.α.), τηλεόραση (Patra TV), καθώς και στον έντυπο Τύπο (εφημερίδα Πελοπόννησος, περιοδικά Πατρινόραμα και Trip).

Συμμετείχε στην διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων στον ιδιωτικό τομέα, στον ΟΚΠΕ, σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Πάτρας και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων.



Σχόλια