EMY: Επιδείνωση του καιρού από την Μ. Τετάρτη


Με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι από σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από τα βορειοδυτικά με βροχές, καταιγίδες , χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς άνεμους προβλέπονται για σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Για τη Μεγάλη Πέμπτη, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Βαθμιαία όμως στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά.

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή, με περαιτέρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός από την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.


Σχόλια