"Σε φαντάζομαι γυμνή και μεθυσμένη στη σκηνή"


Τουλάχιστον 50.000 δολάρια αναμένεται να πουληθεί σε δημοπρασία μια επιστολή του Έρνεστ Χέμινγουεϊ προς την Μάρλεν Ντίντριχ στην οποία της γράφει ότι την φαντάζεται «γυμνή και μεθυσμένη στη σκηνή».

Ο διάσημος συγγραφέας και η ηθοποιός γνωρίστηκαν σε ένα Γαλλικό υπερωκεάνιο το 1934 το οποίο ταξίδευε από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη και έκτοτε διατήρησαν μια τρυφερή φιλία.

Την δισέλιδη επιστολή πωλούν οι εγγονές της Ντίντριχ. Εκείνη την εποχή ο συγγραφέας ήταν παντρεμένος με τη δεύτερη γυναίκα του Πολίνα Φάιζερ. Έτσι, παρ' ότι είχε συναισθήματα για την ηθοποιό, την προσφωνεί "Αγαπητή Kraut" και κλείνει το γράμμα γράφοντας "Σε αγαπώ όπως πάντα".



Στην συγκεκριμένη επιστολή την οποία ο συγγραφέας υπογράφει ως "Papa", ο Χέμινγουεϊ ανταποκρίνεται στα παράπονά της σχετικά με την πορεία της παράστασής της στο Λας Βέγκας, λέγοντας ότι αν ο ίδιος ήταν ο σκηνοθέτης "θα γινόταν πιθανόν κάτι μυθιστορηματικό, όπως να σε βάλω να πέφτεις νεκρή από κανόνι επάνω στη σκηνή, μεθυσμένη".

"Καθώς θα προσγειώνεσαι στη σκηνή μεθυσμένη και γυμνή, θα εμφανίζομαι από το βάθος με επίσημο ένδυμα και θα ανακοινώνω ότι λυπούμαστε, δεν ξέραμε ότι η κυρία τα είχε κοπανήσει", γράφει ειδικότερα στην επιστολή.
Το γράμμα γράφτηκε το 1955, περίπου έξι χρόνια πριν από την αυτοκτονία του συγγραφέα.

Τη δημοπρασία έχει αναλάβει η AuctionMyStuff και ο τίτλος της είναι Marlene Dietrich - "The World's Most Glamorous Grandmother"- Μάρλεν Ντίντριχ- "Η πιο λαμπερή γιαγιά στον κόσμο".



Σχόλια