Russia Today: Πάνω από 3 εκατ. οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα - Τα παιδιά δεν εμβολιάζονται



Για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Υγείας στην Ελλάδα γράφει η Russia Today, η οποία επισημαίνει πως πάνω από 3 εκατ. πολίτες είναι ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα τα ανήλικα παιδιά και οι εγκυμονούσες γυναίκες να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η Russia Today, μιλά με τους Γιατρούς του Κόσμου και με την επικεφαλής της οργάνωσης Αννα Μαϊλή η οποία τονίζει ότι «υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους ανθρώπους που έχουν χάσει την κοινωνική τους ασφάλισης», ενώ το πρακτορείο επισημαίνει πως ιδιαίτερο πρόβλημα είναι η μείωση εμβολιασμών, καθώς το κόστος για τα πρώτα 5-6 χρόνια ενός παιδιού είναι μεταξύ 1.400 και 1.800 ευρώ. «Τους τελευταίους 9 μήνες εξετάσαμε 10.633 παιδιά, από τα οποία τα 6.580 έπρεπε να εμβολιαστούν, ενώ κάθε ημέρα βλέπουμε παιδιά 2 και 3 χρονών που δεν έχουν εμβολιαστεί», επισημαίνει η επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου.

Παράλληλα, στο άρθρο του RT επισημαίνεται πως από το 2008 έως το 2011 έχουν αυξηθεί τα θνησιγενή βρέφη κατά 21%, σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου, ενώ το ρωσικό πρακτορείο τονίζει ότι ταυτόχρονα υπάρχει και μεγάλη υπογεννητικότητα στη χώρα.

Σχόλια