Μαγειρέματα: Panini με προσούτο και γκούντα





Υλικά
20 φέτες μαλακό ιταλικό ψωμί (panini)
λίγο ελαιόλαδο
300γρ. καπνιστό τυρί γκούντα, κομμένο σε λεπτές φέτες
300γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
1. Αλείψτε τη μία πλευρά κάθε φέτας με λίγο λάδι και βάλτε τις 10 από αυτές σε μια επιφάνεια εργασίας με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω.
2. Μοιράστε το προσούτο και το γκούντα σε ίσες ποσότητες σε κάθε μία από τις 10 φέτες και έπειτα σκεπάστε τις με τις άλλες 10, με τη λαδωμένη τους πλευρά προς τα πάνω.
3. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τα panini σας για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και το τυρί να λιώσει, πιέζοντάς τα ταυτόχρονα με μια σπάτουλα για να γίνουν πιο επίπεδα.

Σχόλια