Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα - Πρόγνωση απο 20/12 έως 25/12



Από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου εως και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ με αποτέλεσμα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια να εκτελεστούν απρόσκοπτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές καθώς φαίνεται να πλησιάζει τους 15 -16 βαθμούς κελσίου. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός με θερμοκρασίες -5 και -4 βαθμούς κελσίου.


 Πρόγνωση του καιρού για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου δεν φαινεται σημαντική αλλαγή του καιρού. Νεφώσεις θα πυκνώσουν από αργά το απόγευμα και θα εκδηλωθούν βροχές κυρίως στη δυτική και νότια Πελοπόννησο.


Την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου οι βροχές που θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τρίτης θα περάσουν ανατολικότερα και θα επηρρεάσουν τις νότιες περιοχές της χώρας όπως είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και δεν αποκλείεται να επηρρεαστεί και η νότια Στερεά Ελλάδα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.





Απο τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό





Σχόλια