Χιονοπτώσεις, παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο



Χιονοπτώσεις ακόμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται την Τρίτη. Ο υδράργυρος θα σημειώσει κάθετη πτώση από βορρά προς νότο, με παγετό τη νύχτα και τις πρωινες ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.



Σήμερα Τρίτη  στα βορειοδυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται παροδικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο, όμως από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στις βορειότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Ακολουθούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ μέχρι και το Σάββατο:

Τέταρτη 4/12

Καιρός: στην κεντρική και νοτιά Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια, οπού κατά τόπους πιθανώς να είναι ισχυρός.

Πέμπτη 5/12

Καιρός: στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους με την ιδία ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.

Παρασκευή 6/12

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.

Σάββατο 7/12

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό και το νότιο Αιγαίο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχόλια