Σε ποια ηλικία είναι καλύτερο το σεξ




Ένας ακόμη αστικός μύθος που θέλει την ερωτική επιθυμία και την σεξουαλικότητα να μειώνεται με τα χρόνια καταρρίπτεται σαν χάρτινος πύργος.

Η συχνότητα των ερωτικών επαφών στην ηλικία των 40 όχι μόνο δεν κάμπτεται αλλά ενισχύεται ακόμη περισσότερο...Αντίθετα οι νεότεροι έχουν αυξημένες πιθανότητες να την χάσουν, αφού παλεύουν να ισορροπήσουν δουλειά, σπίτι, μικρά παιδιά.


Μύθοι και αλήθειες

«Ενδόμυχα πιστεύουμε ότι μόνο οι νέοι κάνουν σεξ, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα», λέει η σεξολόγος δρ Καρμέλα Σεμπάστιαν, από την Τάμπα, της Φλόριντα.


Λιγότερο σεξουαλικοί

Οι αλλαγές που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου στο στο σώμα κάνουν πολλούς ανθρώπους να νομίζουνότι είναι λιγότεροι επιθυμητοί.. Όπως αναφέρει η δρ.Καρμέλα Σεμπάστιαν το σεξ δεν είναι θέμα εμφάνισης, αλλά επιθυμίας.

Νεότερες εξάλλου μελέτες, απέδειξαν ότι οι εννέα στους δέκα άντρες που περνούν τα 45 και αναζητούν σύντροφο, δεν κοιτάζουν αν έχει κυτταρίτιδα ή ρυτίδες αλλά τι άνθρωπος είναι και αν τους ταιριάζει.


Δεν χρειάζεται το σεξ

Ο μύθος ότι δεν χρειαζόμαστε το σεξ όσο μεγαλώνουμε καταρρίπτεται.
''Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ανάγκη για σεξ μετά την απόκτηση παιδιών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το χρειαζόμαστε λιγότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη απόλαυση της ζωής, που προσφέρει ικανοποίηση και ωφελεί την συναισθηματική και την σωματική μας υγεία, ισχυρίζεται η δρ Σεμπάστιαν.


Η κλιμακτήριος «σκοτώνει» το σεξ

Είναι γεγονός ότι οι διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης και η ξηρότητα του κόλπου που χαρακτηρίζουν την εμμηνόπαυση, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ερωτική ζωή. Στο σημείο αυτό η η δρ.Σεμπάστιαν, επισημαίνει ότι πολλές γυναίκες που έχουν μπει στην κλιμακτήριο απέχουν από το σεξ εξαιτίας των συμπτωμάτων τους, δίχως όμως να αντιλαμβάνονται ότι έτσι τα επιδεινώνουν.
Συνεπώς, μια επίσκεψη στον γυναικολόγο μπορεί να είναι η λύση.


Πολύ κουρασμένοι για περιπτύξεις

Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι αυτό μάλλον δικαιολογία είναι, παρά επιστημονικό δεδομένο.
Αν υπάρχει επίμονη κόπωση, πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό διότι μπορεί να υποκρύπτει κάποιο πρόβλημα υγείας .



Με πληροφορίες απο iatropedia.gr



Σχόλια