Τι μας κρατάει μακριά απο το sex


Οι άνθρωποι ανησυχούν για τη δουλειά τους και για τα χρήματα με αποτέλεσμα να μην έχουν διάθεση για ερωτικά παιχνίδια.
Σύμφωνα με βρετανική έρευνα του BBC, τα οικονομικά προβλήματα και η ενασχόλησή  με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, «ισοπεδώνουν» την σεξουαλική μας ζωή και όχι μόνο.

Τα περισσότερα ζευγάρια ηλικίας 16 έως 44 ετών, καταφεύγουν πολλές φορές στην ηλεκτρονική πορνογραφία, ως υποκατάστατο του σεξ. Επιπλέον, όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν σεξ με άτομα του ιδίου φύλου, ενώ ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων, και για τα δύο φύλα, έχει αυξηθεί.

Οι τάσεις αυτές αποτυπώνονται στην έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 15.000 Βρετανών και δείχνουν ότι τα άτομα ηλικίας 16 έως 44 ετών κάνουν σεξ λιγότερο από πέντε φορές το μήνα (4,9 φορές για τους άνδρες και 4, 8 φορές για τις γυναίκες).

Την περίοδο 1999-2002, η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία δήλωνε ότι έκανε σεξ τουλάχιστον έξι φορές το μήνα. Στην έκθεση τους, οι συντάκτες επισημαίνουν ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει σοβαρό αντίκτυπο στη λίμπιντο των ανθρώπων.

Η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Καθ Μέρσερ, από το Πανεπιστήμιο «University College London», υποστηρίζει, πως, σήμερα , οι άνθρωποι ανησυχούν για την δουλειά τους και για τα χρήματα. Δεν έχουν διάθεση για σεξ. Εκτός από τους προβληματισμούς τους για την οικονομική τους κατάσταση, οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η τεχνολογία.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την προηγμένη τεχνολογία η οποία βρίσκεται πίσω από αυτή την τάση. Οι άνθρωποι έχουν υπολογιστές, κινητά τα οποία τα πηγαίνουν στην κρεβατοκάμαρά τους. Εκεί χρησιμοποιούν το Twitter και το Facebook και απαντούν σε γραπτά μηνύματα αντί να ασχοληθούν με τον σύντροφό τους», υποστηρίζει η επικεφαλής της μελέτης.


Σχόλια