Facebook: Tα νέα Like και Share buttons



Τα Like και Share buttons του Facebook χρησιμοποιούνται περισσότερο από κάθε άλλο στα Κοινωνικά Δίκτυα, αφού τα δυο στέλνουν περισσότερους χρήστες στα sites απ’ότι όλα τα υπόλοιπα buttons των υπολοίπων Κοινωνικών δικτύων μαζί, σύμφωνα με έρευνα του Shareaholic.



Καθημερινά, τα δύο buttons προβάλλονται από τους χρήστες πάνω από 22 δισεκατομμύρια φορές, αφού έχουν καταφέρει και έχουν τοποθετηθεί σε πάνω από 7,5 εκατομμύρια sites. Αυτά τα τόσο πετυχημένα buttons, τα οποία έκαναν την εμφάνιση τους το 2010, θέλησε το Facebook για πρώτη φορά να τα ανανεώσει.



Όπως θα παρατηρήσετε, το εικονίδιο με το χεράκι το οποίο έχει συνδεθεί με το Like δεν υπάρχει πλέον και τη θέση του έχει πάρει το λογότυπο του Facebook. Επίσης, κυριαρχεί πλέον το σκούρο μπλε χρώμα, κάνοντας τα buttons πιο έντονα και ελκύοντας ευκολότερα την προσοχή του χρήστη. Τέλος, στη box έκδοση βλέπουμε πως στο πλαίσιο με τις μετρήσεις έχει προστεθεί και το εικονίδιο με το χέρι, το οποίο έχει συνδεθεί με την ένδειξη Like.


Για όσους επιθυμούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες ή ακόμη και τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προηγούμενα buttons, μπορούν να κάνουν κλικ στις λέξεις Like και Share . Τέλος, οι ιδιοκτήτες sites δε χρειάζεται να κάνουν την παραμικρή αλλαγή στον κώδικα των buttons, αφού οι όποιες αλλαγές θα γίνουν αυτόματα και θα έχουν ολοκληρωθεί για όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες μέρες.

Σχόλια