Επιδείνωση του καιρού σε όλη την χώρα


Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα από το βράδυ προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.


Σταδιακά από το βράδυ θα επηρεάσουν επίσης τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια και από τη νύχτα πιθανόν τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη.

Αύριο Πέμπτη έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και σταδιακά το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Πάντως τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, ενώ, σταδιακά μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα εξασθενήσουν και στις ηπειρωτικές περιοχές, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την Παρασκευή από έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν μέχρι τις πρωινές ώρες, τα Δωδεκάνησα και οι νοτιότερες περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί .


Σχόλια