Μπλέ το Καλλιμάρμαρο και η ΒουλήΜε το διεθνές μπλέ χρώμα του Διαβήτη φωτίζεται το "Καλλιμάρμαρο" Παναθηναϊκό Στάδιο την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και στην αφύπνιση για των πολιτών για τη νόσο που τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας.

Παράλληλα, με μπλε φωτισμό φωτίστηκε και το ελληνικό Κοινοβούλιο το βράδυ της Τρίτης.

H οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει στην αύξηση της παχυσαρκίας και κατ' επέκταση του διαβήτη, πλήττοντας κυρίως άτομα από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία.

Η Ελλάδα με τη φωταγώγηση, με το διεθνές μπλε χρώμα του διαβήτη, ενός από τα ιστορικότερα μνημεία της Ελλάδας, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διεθνή πρωτοβουλία φωταγώγησης ιστορικών κτιρίων σε όλο τον κόσμο. Μεταφέρει με αυτό τον τρόπο ένα σωτήριο μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών.

Κατά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη -Τετάρτη 14 Νοεμβρίου- ιστορικά μνημεία και κτίρια-ορόσημα σε όλον τον κόσμο, όπως η Όπερα του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, το Άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Δανία, η Πύλη του Βραδεμβούργου στην Γερμανία, ο Οβελίσκος του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή και άλλα πολλά, θα ντυθούν στα μπλε ενισχύοντας την φετινή εκστρατεία, η οποία αποτελεί μέρος ενός πενταετούς προγράμματος με έμφαση στην Εκπαίδευση και Πρόληψη του Διαβήτη.


Σχόλια