Τα ομορφότερα εγκαταλελειμμένα μέρη στον κόσμο - Η Σπιναλόγκα ανάμεσα τους


Εκεί που κάποτε η ζωή είχε τον πρώτο λόγο, σήμερα το μόνο που στέκεται όρθιο είναι η εντυπωσιακή ομορφιά που κόβει την ανάσα. Πίσω από τους μύθους και τις τρομακτικές ιστορίες με τα φαντάσματα, τα εγκαταλελειμμένα μέρη που χάθηκαν στον κόσμο, έμελλε να αποτυπωθούν στις μνήμες των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί... Λίγο πριν από έναν μεγάλο καταστροφικό σεισμό, για μία μοναδική εμπειρία, για μία ευκαιρία να πλουτίσουν, για μία «καταδίκη» ως λεπροί, για ένα όνειρο που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

Μέρη που σήμερα παραμένουν εκεί, χωρίς «ανάσα», για να υπενθυμίσουν πως υπάρχει κάτι που ποτέ δεν «σβήνει»... Η απαράμιλλη ομορφιά. Ανάμεσα τους... και η Σπιναλόγκα


Craco, Ιταλία


Μεσαιωνικό χωριό στην επαρχία της Matera που εγκαταλείφθηκε το 1963 λόγω σεισμών.





Σπιναλόγκα, Κρήτη


Το διάσημο τουριστικό αξιοθέατο που κάποτε ήταν ο εφιάλτης των λεπρών... Η εξορία είχε μόνο ένα όνομα: Σπιναλόγκα. Ενας τόπος που εγκαταλείφθηκε το 1957.





Angkor Wat, Καμπότζη


Γνωστός και ως ο μεγαλύτερος ινδουιστικός ναός ή το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο, το Angkor Wat είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκαταλελειμμένου τόπου. Σύμβολο για τη χώρα της Καμπότζης, που περιλαμβάνεται στη σημαία.





SS Ayrfield, Αυστραλία


Πρόκειται για πλοίο, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί λίγο έξω από το λιμάνι του Σίδνεϊ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα γεμάτο βλάστηση είναι ένας κήπος που επιπλέει.





Μάτσου Πίτσου, Περού

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ήταν κάποτε μια ακμάζουσα πόλη του πολιτισμού των Ινκας. Πίσω από αυτό το τοπιίο κρύβεται ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα. Γιατί χάθηκε η ζωή;





El Hotel Del Salto, Κολομβία


Κάποιοι λένε ότι είναι από τα πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στην περιοχή! Το πολυτελές ξενοδοχείο άνοιξε για πρώτη φορά το 1928 για όσους ήθελαν να επισκεφθούν τους καταρράκτες Tequendama που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το κτίριο. Εκλεισε το 1990 καθώς ο αριθμός των τουριστών μειώθηκε.





Kolmanskop, Ερημος Ναμίμπια



Η πόλη που κάποτε προσέφερε αμύθητα πλούτο, λόγω της εξόρυξης διαμαντών, σήμερα αποτελεί μόνο αξιοθέατο.Κατοικήθηκε από Γερμανούς και εγκαταλείφθηκε μόλις στέρεψαν τα αποθέματα των πολύτιμων λίθων.





Wonderland Amusement Park, Κίνα


Ενα διασκεδαστικό πάρκο που δεν λειτούργησε ποτέ, λόγω ανεπαρκών οικονομικών πόρων. Βρίσκεται στο χωριό Chenzguang, λίγο έξω από το Πεκίνο.





Βυθισμένο κότερο, Ανταρκτική

Αυτό το βυθισμένο σκάφος του Βραζιλιάνου δημοσιογράφου Joao Lara Mesquita στα παγωμένα νερά της Ανταρκτική δίνει μια παράξενη ομορφιά στα παγωμένα νερά!


Σχόλια