Ανθρώπινα λείψανα στο Costa Concordia


image








Λείψανα ανθρώπων βρέθηκαν στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο είχε προσκρούσει σε βράχο κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο τον Ιανουάριο του 2012 και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους, ενώ οι σοροί δύο θυμάτων εξακολουθούν να αγνοούνται.
«Στη διάρκεια της επιχείρησης αναζήτησης, που διεξάγεται στο ύψος της κεντρικής ζώνης του πλοίου, οι δύτες του λιμενικού και της οικονομικής αστυνομίας βρήκαν λείψανα η φύση των οποίων μένει να καθοριστεί μέσω της μεθόδου (αναγνώρισης) DNA», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολιτική προστασία της Ιταλίας. 

Ο επικεφαλής του σώματος Φράνκο Γκαμπριέλι δήλωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινα λείψανα αλλά διευκρίνισε: «μόνο η εξέταση του DNA, η οποία θα πάρει μερικές ημέρες, θα μας πει με βεβαιότητα αν τα λείψανα που βρέθηκαν ανήκουν στους ανθρώπους που αναζητούμε». «Με δεδομένο το σημείο που βρέθηκαν, ενδέχεται να ανήκουν στα δύο θύματα, όμως πρέπει να εμβαθύνουμε τις έρευνες και μόνο το DNA θα μας δώσει αυτή τη βεβαιότητα», κατέληξε ο ίδιος.


A.V

Σχόλια