Bloomberg: Η Ελλάδα και οι λαοί του Νότου, θα υποστούν την Μέρκελ άλλα 4 χρόνια είτε το θέλουν είτε όχι


Για την επανεκλογή της Ανγκέλα Μέρκελ και τις συνέπειες που θα έχει στους λαούς της Νότιας Ευρώπης γράφει το Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως οι χώρες που λαμβάνουν πακέτα διάσωσης θα αναγκαστούν να «φορτωθούν» την Γερμανίδα Καγκελάριο άλλα τέσσερα χρόνια, «είτε το θέλουν είτε όχι».

Σε δημοσίευμα του, το Bloomberg αναφέρει πως σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στις χώρες της Νότιας Ευρώπης όπου έχουν δοθεί πακέτα διάσωσης, η Ανγκέλα Μέρκελ παραμένει εξαιρετικά αντιδημοφιλής, ενώ θεωρείται υπαίτια για τις δραστικές περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, την λιτότητα και την ανεργία.


Ωστόσο όπως τονίζει το δημοσίευμα, «η πλειοψηφία που μετρά, αυτή της Γερμανίας αποφάσισε διαφορετικά την Κυριακή, τοποθετώντας και πάλι την Μέρκελ επικεφαλής χαιρετίζοντας παράλληλα τις πολιτικές οι οποίες έχουν κρατήσει αλώβητη την νομισματική ένωση σε καιρούς όπου παραλίγο να διαλυθεί. Οι παραχωρήσεις που είναι πιθανό πλέον να γίνουν έχουν μπει στο περιθώριο: λίγα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα από εδώ, λίγη λιγότερη λιτότητα από εκεί, χωρίς να μεταβάλλεται η αποφασιστικότητα της στις χώρες οι οποίες ζητούν χρήματα και έχουν αγκαλιάσει πολιτικές περικοπών και προσανατολισμού στις εξαγωγές».



iefimerida.gr

Σχόλια

  1. O Γερμανός ψηφοφόρος καλά έκανε και έβγαλε ξανά την Μερκελ… Μια χαρά τα εχει καταφέρει για να τους ταΐζουμε τα επόμενα χρόνια… Ο κάθε λαός ψηφίζει προς το συμφέρον του και όχι για το συμφέρον των άλλων… Εμείς να κοιτάμε τα χάλια μας που ψηφίζουμε δοσίλογους που επιθυμούν πρωτίστως την σωτηρία της Ευρώπης και όχι της χώρας μας… Γιατι πρέπει να περιμένουμε την σωτηρία μας από την ψήφο των αλλων λαών και όχι από την δική μας? ...
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου