ΣΔΟΕ: Εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ιερωμένοι χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή



Στοιχεία που θα προκαλέσουν ισχυρές αναταράξεις έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, γράφει το  Sofokleousin.gr.  Οπως προκύπτει έως τώρα, μεγάλοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ακόμη και ιερωμένοι υποστήριζαν οικονομικά τη δράση του κόμματος.


Σύμφωνα με πηγές του Sofokleousin.gr, από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει διασταυρωμένα στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και ιερωμένους. Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έχουν ήδη φυλακιστεί, για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις, ενώ ανάμεσά τους είναι και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία συνδέουν μέλη και τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, ενώ στοιχειοθετείται φάκελος για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο τα πρώιμα στοιχεία που έχει στα χέρια του. Επιπλέον προκύπτει σχέση μελών της Χρυσής Αυγής με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και από στοιχεία παρακολούθησης συνδιαλέξεων.

Ολα αυτά έχουν ήδη σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει να ενημερώνονται άμεσα για την πορεία των ερευνών. Πάντως, όταν ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για το θέμα, η απάντησή του ήταν «No comments».


Πηγή: sofoκleousin.gr

Σχόλια