Με χειροπέδες στα δικαστήρια Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος, Λαγός


Φωνάζοντας, βρίζοντας και εκτοξεύοντας απειλές, ο "Φύρερ" της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του κόμματος Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος βγήκαν, με χειροπέδες στα χέρια, από τη ΓΑΔΑ για να μεταφερθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων.



Σε έξαλλη κατάσταση ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναζε "δε μας φοβίζει τίποτα". Ο Γιάννης Λαγός φώναξε "η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει" και ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε "φάτε λίγο μνημόνιο το βράδυ".



Κάθε συλληφθείς μπήκε σε άλλο αυτοκίνητο, για λόγους ασφαλείας. Η πομπή έφτασε στα δικαστήρια σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο των τριών λεπτών.

Η έξαλλη συμπεριφορά τους επαναλήφθηκε και μόλις έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Πρώτος από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε κατέβηκε ο Νίκος Μίχος, ενώ ακολούθησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, στην αγκαλιά του οποίου έτρεξε η κόρη του Ουρανία, τον αγκάλιασε και τον φίλησε.

"Δε λυγίζουμε κουφάλες" φώναξε έξαλλος ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε "καλό το σόου, το βράδυ να φάτε μνημόνιο".
"Δεν τελειώνει η Χρυσή Αυγή ρε!", είπε ο Γιάννης Λαγός.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο είναι εκατοντάδες από την Ελλάδα αλλά και από ξένα ΜΜΕ.




Με την ανθυπαστυνόμο, που συνελήφθη τελευταία, οι συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι 19 και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γ. Πατέλης, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι στελέχη της Χ.Α.




Αναζητείται ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Παππάς ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιασθεί στην αντιτρομοκρατική ενώ αναζητούνται άλλα 12 άτομα.





Όλο το χρονικό
Το κουβάρι για να ξηλωθεί η Χρυσή Αυγή άρχισε να... ξετυλίγεται στις 06:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ήταν η ώρα που εισαγγελέας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη.
«Ήρθαμε να σας συλλάβουμε» του είπαν μόλις τους άνοιξε την πόρτα. Δεν αντέδρασε και τους ακολούθησε.

Ο επόμενος ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ακολούθησε ο «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο άνθρωπος που μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Οι συλλήψεις δε σταμάτησαν εκεί. Συνελήφθη και ο Παναγιώτης Λαγός, παραδόθηκε, μετά από... παράσταση έξω από τη ΓΑΔΑ, ο Ηλίας Παναγιώταρος.


 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς, καταζητείται, ενώ λίγο πριν από τις 15:00 πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο βουλευτής Νίκος Μίχος, φωνάζοντας "Ζήτω η Δημοκρατία".

Ο Παππάς, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες πως αναμένεται στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί, χλευάζει τις αρχές και μιλά σε ΜΜΕ, λέγοντας πως κυκλοφορεί ελεύθερος.

Συνολικά έχουν γίνει 19 συλλήψεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους μέλη του κόμματος, ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και η γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα Ασφάλειας Πειραιά.


Όπλα, 43.100 ευρώ, πολλά φυσίγγια, υπολογιστές και USB βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου

Αμέσως μετά τη συλληψή τους, όλοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο του κτιρίου. Έξω απο το κτίριο συγκεντρώθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής. 




Όλα έγιναν με άκρα μυστικότητα. Πριν από κάθε σύλληψη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας καλούσε τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, που είχε αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, για να προχωρήσουν στις συλλήψεις. 



Η Ουρανία Μιχαλολιάκου στη ΓΑΔΑ 


Η κόρη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου έφτασε στη Γενική Ασφάλεια συνοδευόμενη από τον βουλευτή του κόμματος, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Ανέβηκε στα γραφεία αλλά δεν της επετράπη να δει τον πατέρα της. Καθώς έφευγε, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και τόνισε πως η Χρυσή Αυγή δε φοβάται τίποτα!




Το πόρισμα φωτιά

Το 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη «καίει» την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και μέλη του κόμματος. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός, αποκαλούνταν «πρίγκιπας Φύρερ», ο Χρήστος Παππάς ήταν ο υπαρχηγός του και μαζί με τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Λαγό ήταν ο «σκληρός πυρήνας» της οργάνωσης.
Η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά, ανέλαβε να εκπροσωπήσει και τον Ηλία Παναγιώταρο.

Στο πόρισμα υπάρχουν στοιχεία που αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονία Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.



Πηγη:Newsit.gr

Σχόλια