Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής

Εξαρθρώνεται η Οργάνωση

(Τελευταία ενημέρωση 11:50)


Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς συνελήφθησαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μέχρι στιγμής, οι συλλήψεις έχουν ξεπεράσει τις δέκα.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής και ξεκίνησαν 
 με πρώτη αυτή του Νίκου Μιχαλολιάκου με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ο κατάλογος των συλλήψεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 29 άτομα.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε μετά απο ενεργοποίηση της παραγγελίας της Εισαγγελίας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη πρώτος ως αρχηγός του κόμματος και της οργάνωσης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προέβαλε αντίσταση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκεται ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, ο οποίος φέρεται να συνομίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Στο μεταξύ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Επίσης στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.

Να σημειωθεί πως δύο αστυνομικοί, συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη δράση της Χρυσής Αυγής. 

Εκτός απο τις συλλήψεις για την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ.Βουρλιώτη αναφέρει ότι πρέπει να γίνει έρευνα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και για συμμετοχή κι άλλων προσώπων στις δραστηριότητες αυτές.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη στελεχών της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Σχόλια