Πάτρα: Ονειρούπολη για μικρά και μεγάλα παιδιά




Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών, το Φεστιβάλ «Ονειρούπολη», που θα πραγματοποιηθεί στην Achaia Clauss, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.



Ένα διήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στο παιδί αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια το οποίο θα περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και θα ολοκληρωθούν οι δράσεις με το party λήξης το οποίο θα επενδυθεί μουσικά από το συγκρότημα των «Δις Αρεστοί»!



Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Οργανωμένη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία του κρασιού αλλά και την διαδικασία παραγωγής του


Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών από τον Θίασο του Ηλία Καρελλά, που αποτελούνται από τρία μέρη.

Μέρος Πρώτο: Η χρονομηχανή γυρίζει, μικρές και μεγάλες βαλίτσες ανοίγουν, και με τη βοήθεια των δυο σκιοπαικτών, μεταφερόμαστε μαγικά πίσω στο χρόνο. Η ιστορία του ελληνικού Καραγκιόζη ξεδιπλώνεται μέσα από αφήγηση, σύγχρονες τεχνικές θεάτρου σκιών και κούκλες.


Μέρος Δεύτερο: H Παράσταση.

Mέρος Τρίτο: Οι μικροί φίλοι του Θιάσου παίρνουν ενεργό μέρος στην παράσταση συμμετέχοντας σε διασκεδαστικά παιχνίδια, μαθαίνουν πολλά μυστικά της τέχνης του θεάτρου σκιών και παίρνουν ρόλους από την παράσταση που παρακολούθησαν.


Το παιδικό Θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά η «Τελευταία Μαύρη Γάτα» από τη Θεατρική Ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού, είναι σκηνοθετημένο με τρόπο ώστε να απευθύνεται σε όλους τους μικρούς αλλά και σ εκείνους από τους μεγάλους που μπορούν να απελευθερώσουν την φαντασία τους και να ταξιδέψουν με το όνειρο

Με τη μουσική, το χορό, τη γόνιμη κριτική, τον λυρισμό, την ευρηματικότητα, την αθωότητα, την αισθαντικότητα, το χιούμορ, τον προβληματισμό, τη διαμαρτυρία, την καλοσύνη, την ανθρωπιά και την πίστη σε αξίες οι 20 ηθοποιοί που υποδύονται γάτες, ποντίκια, πουλιά, χελώνες επικοινωνούν εγκάρδια με το κοινό προωθώντας την έμμεση υπαινικτική διδαχή.

Οι Μαριονέτες Χωρίς Νήματα.. «Τα Οξύμωρα» μια συναυλία ζωντανής μουσικής με εκτελεστές δύο μαριονέτες. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με εμψύχωση κούκλας, όπου δύο πιτσιρικάδες στην αγκαλιά των παππούδων τους κάνουν την συνηθισμένη καθημερινή τους βόλτα. Αλλά τίποτα δε μοιάζει συνηθισμένο όταν μπλέκεις μουσική με καυστικό χιούμορ και μαριονέτες!!

Παραστάσεις με ταχυδακτυλουργούς. Το "Διονύσης Πάζλ κ Τρίκς" παρουσιάζει τον «ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΕΤΙΝ». Ο διάσημος ταχυδακτυλουργός (μαριονέτα) Τοήδης Παπετίνο θα καταπλήξει με τα κορυφαία μαγικά του.

Διαδραστικό παιχνίδι «Ψάχνοντας την Χώρα των Ονείρων» του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Συναυλίες Ζωντανής Μουσικής με την Εβίνα και το συγκρότημα Δις Αρεστοί σ ένα ρεπερτόριο για μικρούς και μεγάλους.

Παιχνίδι Θησαυρού για γονείς και παιδιά το οποίο θα επιμεληθεί το Γκρουπ 94 . Το παιχνίδι του θησαυρού θα είναι οργανωμένο με τρόπο ώστε να προάγει την αλληλεπίδραση ενηλίκου- ανηλίκου και τη δυναμική αλληλεπίδραση των μελών μιας οικογένειας, μέσα από ένα ευχάριστο και ελεύθερο τρόπο έκφρασης και δράσης.

Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα "Ζωγραφίζοντας τα όνειρά μου" που επιμελείται το Εικαστικό Εργαστήρι της Ειρήνης Μπράτη.



Τιμή εισιτηρίου, (που προσφέρει ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δράσεις) 3 Εuro.



“Αν ο ήλιος μας κρυφτεί και μας πιάσει μια βροχή

τα παιχνίδια μας θα γίνουν

κάτω από του Κάστρου τη σκεπή!

Κι αν η όρεξη ανοίξει από το κέφι το πολύ

φαγητό θα ετοιμάζουν οι 7 καλοί μας νάνοι

και η Χιονάτη τους μαζί!”




Χρυσός Χορηγός: ΛΟΥΞ

Υποστηρικτές: ΜΑΧΡΩ Α.Ε., Ι.ΚΤΕΟ Αχαΐας Ζώης Αθανασόπουλος, Λουκουμοποιία Σκιαδαρέσης, Ιδιωτικό Μαιευτήριο Πατρών, IDEAL, Στολές Νίκη Ατζουλάτου.






Σχόλια