Παραλύει σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας


Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά σήμερα Τρίτη και αύριο Τέταρτη η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις πολιτικές που «καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους».


Τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος το πρωί (10.30), ενώ την Τετάρτη τα συνδικάτα οργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (18.00).

Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη», οπότε η κινητοποίηση της Τρίτης δεν θα έχει τον χαρακτήρα 24ωρης γενικής απεργίας.

Στη διήμερη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) .

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των ομοσπονδιών-μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Με απόφαση της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους , θα συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11 π.μ.)

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.  Για σήμερα Τρίτη η ΔΟΕ έχει καλέσει τους δασκάλους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ και την Τετάρτη στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών (13.00 στα Προπύλαια) καθώς και στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.


Σχόλια