Έρευνες της Αστυνομίας για τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής


Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και άλλων στελεχών, μελών ή συνεργαζόμενων με την ΧΑ ατόμων και εν όψει των απολογιών των κατηγορουμένων και της κατάρτισης των κατηγορητηρίων, οι εισαγγελικές αρχές και η αστυνομία συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους.


Σε ό,τι αφορά τις αστυνομικές έρευνες, πρώτη προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, που σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία.

Παράλληλα, αναζητούνται συμπληρωματικά επιβαρυντικά για τους κατηγορούμενους στοιχεία και στο πλαίσιο αυτό γίνονται έρευνες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε κατοικίες βουλευτών που συνελήφθησαν.

Μετά τα όπλα, το κομπιούτερ, τα usb και τα χρήματα που κατασχέθηκαν από την οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου το Σάββατο, την Κυριακή έρευνες έγιναν στα βουλευτικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, αργά το βράδυ της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας ερευνήθηκε το γραφείο του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρ.Παππά στη Βουλή και το σπίτι του στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι του Χρ.Παππά στα Γιάννενα εντοπίστηκε ένα 38άρι πιστόλι, φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και γερμανικά κράνη. Πρόκειται για μια πρώτη έρευνα, καθώς η αντιτρομοκρατική ανέλαβε να εξετάσει την κατοικία σπιθαμή προς σπιθαμή.

Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσων συνεχίζει τις έρευνες σε αστυνομικά τμήματα ανά την επικράτεια για τον εντοπισμό κι άλλων συνεργαζόμενων με την ΧΑ αστυνομικών. Οι πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των επίορκων αστυνομικών (για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία) σε διψήφιο.

Πάντως, μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων και την έναρξη του ξηλώματος της οργάνωσης, δεκάδες είναι οι καταγγελίες που φθάνουν σε γνώση της υπηρεσίας εσωτερικών ελέγχων για συνεργασία αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή.

Επιπλέον, η αστυνομία αναζητά τα 10 άτομα εις βάρος των οποίων υπάρχουν εντάλματα σύλληψης, αλλά διαφεύγουν.


Σχόλια