Διαψεύδουν οι έφεδροι - Δεν είμαστε πραξικοπηματίες



Σε πλήρη διάψευση των δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία επίκειται πραξικόπημα προχώρησε η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων. Εξέδωσε ανακοίνωση που διαψεύδει τις καταγγελίες σε βάρος της.

Στην ανακοίνωση της, η ΚΕΕΔ κάνει λόγο για «αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία τους», ενώ διευκρινίζει πως τα μέλη της δεν είναι ούτε Αριστεροί ούτε Δεξιοί και σε καμία περίπτωση υπέρμαχοι του ναζισμού.

Ο διοικητής της ΚΕΕΔ , Ταξίαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Τζιάκης, σε ανάρτηση του στο facebook τόνισε: «Παρακαλώ όλους να μην κάνουν αναρτήσεις σχετικά με το θέμα του ''πραξικοπήματος'' της ΚΕΕΔ, για την δική τους ασφάλεια».
Η ανακοίνωση της ΚΕΕΔ:
«Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs. Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας.
Η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς δεν σχετίζεται με πραξικοπηματικές ή άλλες αντισυνταγματικές ενέργειες καμίας πλευράς. Μένουμε με την αποδοχή των προτάσεών μας από τον ελληνικό λαό που εκδηλώνεται με συρροή μηνυμάτων.
Η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων δεν εμφανίστηκε χθές. Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα ενδεικτικά αναφέρονται:
  • Αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Γερμανική πρεσβεία.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Ανωτάτη Αρχή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της Α. Μέρκελ.
Τα συνθήματά μας είναι "Δεν υπάρχει δεξιά - δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα Ελλήνων Ιερά" και "Μαζί - μαζί να φύγουν οι Ναζί".
Τυχόν διασυνδέσεις της (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Μας ενώνει η ελληνική Σημαία και η αγάπη μας για τη Πατρίδα. Η πρόσκληση και η διακήρυξή μας, έχουν σταλεί σε όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα καθώς και στους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς»




iefimerida.gr

Σχόλια