Η Ελλάδα 7η πιο φιλόξενη χώρα στον κόσμο


Για το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα αναδείχθηκε μεταξύ των δέκα πιο φιλόξενων τουριστικών προορισμών στον κόσμο. Το συμπέρασμα προκύπτει από παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την hotels.com, με δείγμα 27.000 ταξιδιωτών διεθνώς. 



Η εν λόγω ιστοσελίδα είναι μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες on-line κρατήσεων παγκοσμίως, με περίπου 220.000 καταλύματα σε όλο τον κόσμο. Κύριο αντικείμενό της είναι η καταγραφή των ξενοδοχειακών τιμών σε κάθε δωμάτιο ανά διανυκτέρευση που πληρώνουν οι τουρίστες στους σημαντικότερους προορισμούς σε όλο τον κόσμο.


Για την Ελλάδα, αναφέρεται κατ’ αρχάς ότι φέτος οι διεθνείς αφίξεις κινήθηκαν ανοδικά –σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας– όπως και τα έσοδα (κατά 10%). Επιπροσθέτως, όσον αφορά στις ξενοδοχειακές τιμές, συνέχισαν να βρίσκονται σε καλά επίπεδα, σε σχέση με την ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος. 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση σε ό,τι αφορά τους πιο φθηνούς προορισμούς, μεταξύ 68 χώρων σε όλο τον κόσμο και με βάση τις ξενοδοχειακές της τιμές για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή της διαμορφώθηκε στα 106 ευρώ, παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα πιο φιλόξενων προορισμών στον κόσμο. Στην ίδια δεκάδα βρίσκονται επίσης οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Ιταλία, το Μεξικό, η Γερμανία, η Αγγλία και η Αυστραλία.

Ακριβότεροι ανταγωνιστικοί προορισμοί, σε σχέση με την Ελλάδα, ήταν η Τουρκία, με μέση ξενοδοχειακή τιμή 118 ευρώ (επίσης αμετάβλητη σε σχέση με πέρυσι), και η Αίγυπτος με 110 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 25%.

Στη ζώνη των φθηνών προορισμών βρέθηκε η Αθήνα για το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την έρευνα της Hotels.com. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη σύγκριση των ξενοδοχειακών τιμών σε 111 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, η Αθήνα κατατάχθηκε στην 21η θέση μεταξύ των προορισμών με τις φθηνότερες τιμές, διαθέτοντας το δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, στην τιμή των 88 ευρώ, χωρίς καμία μεταβολή σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012.

 Υψηλότερες τιμές είχαν πολλές «ανταγωνίστριες» πόλεις, όπως η Κωνσταντινούπολη με 126 ευρώ και αύξηση 7%, το Κάιρο με 132 ευρώ και αύξηση 16% και η Μαδρίτη με 96 ευρώ και πτώση 3%.

Οι πόλεις όπου καταγράφηκαν οι υψηλότερες τιμές ήταν το Μόντε Κάρλο με 225 ευρώ (μείωση 10%), η Μόσχα με 224 ευρώ (αύξηση 5%) και το Ρίο ντε Τζανέιρο με 215 ευρώ (πτώση 1%).




Με πληροφορίες απο την Καθημερινή

Σχόλια