Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί το εισιτήριο στα νοσοκομεία από τα 5 ανέβηκε στα 25 ευρώ


Εξηγήσεις για την «αλλαγή πλεύσης» που έκανε στο θέμα του εισιτηρίου νοσηλείας των 25 ευρώ που θα ισχύσει απο την 1η Ιανουαρίου 2014, έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις δηλώσεις που είχε κάνει, στις 14 Αυγούστου στον Real Fm, στην εκπομπή με τον Μάνο Νιφλή και την Μάρω Λεονάρδου για το θέμα. «Πράγματι υπάρχει μια μνημονιακή δέσμευση για το εισιτήριο εισόδου στα νοσοκομεία από τα 5 στα 25 ευρώ. Είμαστε αντίθετοι σ΄ αυτό το μέτρο και σκοπεύουμε να το ανατρέψουμε», είχε πει τότε.


«Το εισιτήριο για την εισαγωγή σε νοσοκομείο είναι ένα νομοθετημένο μέτρο όπως απεδείχθη στην πορεία της διαπραγμάτευσης. Προτάθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ως τρόπος χρηματοδοτήσεως των νοσοκομείων και όχι από την τρόικα. Πρέπει να μάθουμε να μην ρίχνουμε την ευθύνη σε άλλους» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο δελτίο του Star.

«Θα θεσπίσουμε εισοδηματικά κριτήρια για να έχουν χρήματα τα νοσοκομεία για τον ανασφάλιστο συμπολίτη μας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να πληρώνουν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου αναφορικά με το ποια θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι θα είναι εκεί που «έχουμε βάλει το βάθρο της υγείας, δηλαδή 10-11.000 ευρώ ατομικό εισόδημα».

«Δεν είναι τόσο τρομερό να πληρώνουν για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας όσοι είναι σε καλύτερη οικονομική θέση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό το «25ευρο» θα αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης για άνεργους και ανασφάλιστους.

Ο κ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς και πάλι τι άλλαξε από τις προηγούμενες δηλώσεις του στον Real Fm, απάντησε: «Άλλαξε ότι βλέποντας το κόστος των ανασφαλίστων και δεχόμενοι συμβουλές για το πως μπορούμε να καλύψουμε αυτό το κόστος, θεωρήσαμε ότι αυτό το ποσό μπορεί να αποτελεί έναν κουμπαρά».


 Πηγή Star

Σχόλια